Høitomt med i striden

Skrevet av Tron Gravdal,  29.05.2019
Artikkelbilde
Eirik Høitomt har fått sving på seiershjulet i årets VM for travkusker - nå gjenstår kun 1 konkurransedag, mesterskapet blir avsluttet fredag.(Foto: Equus Media)

Eirik Høitomt hadde nok en god dag i VM for travkusker onsdag kveld. For tredje dag på rad ble det seier for vår mann.

Til kveldens løp hadde Eirik trukket dårlige spor jevnt over. 4-7-8-11-12 var startsporene han var tildelt. Tross det ble det riktig fin uttelling.

Han innledet som fjerde bak Notation i det første løpet, og fulgte opp med delt tredje bak Winnertakesitall i det neste. Begge etter perfekt kjørte smygløp. Det som på papiret så ut som en av Eiriks beste sjanser i kveld var Björlifant i det tredje VM-løpet. Her klaffet det dog dårlig. Han ble hengende i tredjespor fra sitt dårlige startspor, og valgte å bakke helt sist. Hesten leverte en brukbar avslutning til syvende.

Offensiv

Så slo han endelig til i det fjerde VM-løpet. Det eneste gode startsporet i dag hadde Eirik med Fagur. Her kjørte han til fra start, og fikk overta teten i den første svingen. Siden ble det demping av tempoet. På den siste langsiden kom løpets favoritt opp utvendig. Fagur hadde imidlertid sparte krefter, og når Høitomt ba om litt i den siste svingen fikk han svar. Seieren ble av det enkle slaget. Eirik Høitomts oppsitt i det siste løpet, Malkin, var strøket. Dermed ble det poeng som en sjetteplass i dette løpet.

I morgen er det fridag for VM-kuskene, mens mesterskapet avgjøres med fem løp i Gävle fredag ettermiddag. Før den siste dagen er det veldig jevnt, og mange med sjanse for å bli verdensmester. Eirik Høitomt er en av dem. Hjemmekusk Ulf Ohlsson leder, to poeng foran Canadas Doug McNair. Bak de to er det et lite hopp ned til Mika Forss på tredje. Finnen har henholdsvis 12,5 og 10,5 poeng opp til de to på toppen. Kun tre poeng bak han igjen finner vi Eirik Høitomt. Det er med andre ord ikke mer enn 15,5 poeng opp til ledende Ulf Ohlsson. Høitomt er absolutt med i Gullkampen! Også USAs Yannick Gingras og Nederlands Rick Ebbinge må regnes med sjanser. Ebbinge som ligger på sjetteplass har nøyaktig 20 poeng opp til ledende Ulf Ohlsson før siste dag.

Her er stillingen før siste dag i VM for travkusker 2019:

Plassering Navn  Nasjonalitet Poeng
1 Ulf Ohlsson Sverige 166,5
2 Doug McNair Canada 164,5
3 Mika Forss Finland 154
4 Eirik Høitomt Norge 151
5 Yannick Gingras USA 149,5
6 Rick Ebbinge Nederland 146,5
7 Matthew Williamson New Zealand 135,5
8 Michael Nimczyk Tyskland 125,5
9 Franck Nivard Frankrike 121
10 Rodney Gatt Malta 111
11 James Macdonald Canada 109
12 Todd McCarthy Australia 103