Eirik opp på sølvplass

Skrevet av Tron Gravdal,  27.05.2019
Artikkelbilde
Eirik Stenhaug, Equus Media

Etter en litt tung VM-innledning for Eirik Høitomts del ble det en riktig fin kveld for den norske VM-representanten på Lindesberg mandag kveld.

Eirik var lite betrodd i de innledende løpene for kvelden, men han plukket poeng jevnt og trutt. Både Blåstrupemoen og Mon Ami Lane smøg med til 6.te plasser. Deretter fulgte han opp med fjerde bak både Raj’s Messiah og Showtimejackflower.

I kveldens siste VM-løp satt Eirik opp bak Timo Nurmos-trente Deede Star. Hesten var blant løpets aller mest betrodde. Eirik sendte den sterke hesten frem utvendig for ledende Dream Cash runden fra mål. Spillerne hadde også forventet at det var disse to som skulle gjøre opp. Ut i oppløpet viste imidlertid Deede Star seg som den sterkeste, og dermed var det duket for norsk jubel!

-  Deede Star var en veldig bra hest. Jeg fikk god info fra Jorma Kontio på forhånd. Det har vært en riktig fin kveld hvor jeg føler det har blitt god uttelling. Selvsagt ekstra godt å sette en vinner til slutt, kommenterte Eirik Høitomt.

Veldig jevnt i toppen

Verdensmesterskapet for kusker er rekordjevnt etter at to baner er besøkt og ni av 24 løp er unnagjort. Hjemmehåpet Ulf Ohlsson leder, mens Eirik Høitomt nå er oppe på sølvplass, bare 2,5 poeng bak. Bak Eirik ligger de to neste på lista, Matthew Williamsson og Rick Ebbinge, henholdsvis 1,5 og 2 poeng bak. Det betyr at det altså ikke skiller mer enn 4,5 poeng mellom leder og fjerdeplass etter dagens stevne.

Det kåres også en «Driver of the day» hver løpsdag. Eirik tapte den kampen på målfoto. Canada har to representanter med i mesterskapet. Den ene er tittelforsvarer James Macdonald. Den andre, Doug McNair, hadde en blytung innledning på Solvalla. Mandag var det hans kveld. To seirer ble det i løpet av kvelden. Han og Eirik Høitomt fikk begge med seg 50 poeng, og dermed ble Doug McNair kåret til dagens mann på å ha vunnet to løp.

Stillingen etter ni mesterskapsløp:

Plassering Navn Nasjonalitet Poeng
1 Ulf Ohlsson Sverige 76,5
2 Eirik Høitomt Norge 74
3 Matthew Willamason New Zealand 72,5
4 Rick Ebbinge Nederland 72
5 Mika Forss Finland 67
6 Doug McNair Canada 64,5
7 Michael Nimczyk Tyskland 64
8 Franck Nivard Frankrike 64
9 James Macdonald Canada 62
10 Yannick Gingras USA 61,5
11 Rodney Gatt Malta 58
12 Todd McCarthy Australia 49

Mesterskapet fortsetter i morgen, tirsdag, på Sundbyholm Travbane i Eskilstuna.