Madelen og Ferrari til topps

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  28.07.2019
Artikkelbilde
En særdeles glad gjeng på seremoniplass etter at Ferrari B.R. ble årets norske mester for varmblodshester åpen klasse(Foto: Hesteguiden.com)

Lørdag ble årets 2 NM-løp for varmblodshester avviklet på Biri Travbane. Både Madelen L.T.C og Ferrari B.R slo til når det gjaldt som mest etter å ha litt brokete sesonger sålangt i år.

Madelen L.T.C viste seg ganske så overlegen i sluttfasen i årets NM for varmblodshopper, nærmest fulgte et annet Thai Tanic-avkom i form av Royal Baby mens fjorårsvinneren Calina besatte den siste trippelplassen. Thai Goodwill var også med i kampen om trippelplassene og var knapt slått til fjerde.

Viking Va Bene har på mirakuløst vis kjempet seg tilbake i løpsbanen og fra sitt innerspor så beholdt hesten med et nødskrik teten i løpet. Rite On Line-sønnen fikk dirigere i store deler av løpet, men i sise sving fikk Per Oleg Midtfjeld opp turtallet på "Ferrari'en" og tok med store kliv opp jakten på tethesten. Nedover mot målstreken så kjempet de 2 nevnte en durabelig kamp hvor på verdensrekordholder Ferrari B.R kastet seg de nødvendige centimetrene foran på målstreken, I rygg på Viking Va Bene satt Deep Sea Dream bom fast med vinnerkrefter også i år(så som i fjor) og kunne ikke bli bedre enn 4. Kick Off Clasisc har vokst mange klasser siste året og stod på helt upåklagelig til 3.plass etter å ha vandret de siste 1500 metrene i utvendig posisjon. Vi spanderer også en linje på at "pensjonisten" Mr. X.F. Royal heller ikke i dag viste prov på at karrieren skal ta slutt med det første. Topp innsats til 5.plass fra hedershesten.

DNT gratulerer vinnerne og kretsen rundt hver og en av dem.