Klasseløpsauksjon 2019

Skrevet av Marius Lundstein,  08.06.2019
Artikkelbilde
Nå kan du se de påmeldte til årets auksjon. Foto: Hesteguiden.com

Klasseløpsauksjonen arrangeres 6 - 7 september på Bjerke Travbane. Her får du listen med alle de påmeldte åringene. 

Til årets auksjon er det påmeldt hele 196 spennende åringer. I linken under får du liste over alle de påmeldte åringene. Denne er delt opp etter hvilke dager den enkelte åringer kommer ut, i tillegg til en komplett liste. Arbeidet med auksjonskatalogen er i gang, og nettversjonen av denne vil normalt være klar i midten av juli. Ikke lenge etter dette er den trykte utgaven klar for distribusjon. 

PÅMELDTE TIL KLASSELØPSAUKSJON 2019

Har du spørsmål om Klasseløpsauksjonen? Kontakt Laila Stolpnes på laila.stolpnes@travsport.no.

Hvorfor skal du kjøpe norskfødt? 

Nå starter den spennende tiden frem mot auksjonen med tolkning av stammer og bestiktigelse av åringer. Det bugner av spennende åringer på årets auksjon, og kanskje er det nettopp deg som sikrer deg den fremtidige klasseløpsvinneren i september?

DNT har i løpet av de siste årene gjort flere tiltak for å forberede inntjeningsmulighetene for norskfødte unghester. Her får du noen av svarene på hvorfor nettopp du bør kjøpe norskfødt:

  • Klasseløpsfinalene premieres med førstepremier fra 500.000 til 1.000.000 – og fra 2019 er premiene i hoppeklassen like store som i åpen klasse.
  • Premiesjansen ble innført i 2016, les mer ved i linken under. 
  • Unghestløpene er mange, og godt premierte. Full oversikt over storløpene publiseres på travsport.no hvert år.
  • Husk at varmblodshester som er kjøpt på auksjonen i år automatisk har betalt første innskudd i Auksjonsløpet, som avvikles i juni 2021. Førstepremien i Auksjonsløpet er på kr 200.000.
  • Både Grunndivisjonen og Bronsedivisjonen er forbeholdt norskfødte hester. 
  • Husk at kaldblodshester har dobbel sjanse til å være med i klassiske oppgjør da de også har muligheten til å delta i de svenske klassiske oppgjørene – Kallblodsklassikern.
  • DNT satser fortsatt hardt på DNTs Unghestserie. Fra 2016 ble premieskalaene og premieprofilen i Unghestserieløpene oppgradert. Mens førstepremiene i Unghestseriene i hovedsak ligger på 30.000 eller 40.000 kroner kjøres løpene med åtte faste premier, og 5.000 kroner i de siste premiene.
  • I tillegg en rekke spennende bonusløp (for innmeldte i klasseløp): Hans Ptter Tholfsens Minneløp, DNTs Høstfinale for både tre- og fireårige hester, DNTs Hoppechampionat, DNTs 4-åringsserie og DNTs 5-åringsløp

Ønsker du å lese mer om dette kan du følge linkene under: 

Satsning på hopper
Premiesjansen 
Auksjonsløpet
Kallblodsklassikern

Start andelslag 

Kunne du tenke deg å bli hesteeier, men du syns kanskje at det er litt dyrt? Start andelslag! Å være hesteeier bidrar til å skape glede og spenning i hverdagen. I et andelslag investerer du pengene i drømmer, opplevelser og sosialt fellesskap – kun for en brøkdel av prisen og risikoen.

Nedenfor har vi samlet en del informasjon som vil være nyttig for dere som tenker på å starte et andelslag:

 

Ønsker du mer generell informasjon om hvordan andelslag fungerer kan det fås ved henvendelser til Marius Lundstein: marius.lundstein@travsport.no

 

DNT ser frem mot årets auksjon, og ønsker oppdrettere, trenere, gamle og nye hesteeiere velkommen til auksjon!