Hvem kan kjøre og ri ?

Skrevet av Jan-Inge Ringen
Artikkelbilde
Kristine Kvasnes, over en lang periode blant våre aller beste monteryttere - er allerede kvalifisert til årets finaleløp i Brizy Montecup etter sin seier med Solkongen på Momarken 11.juni(Foto: Hesteguiden.com)

Under året så skrives det ut en del kval til ulike finaleløp under klasseløpshelgen. For disse kval.løpene er det noen begrensninger ift. hvem som kan delta. Her følger litt informasjon om dette.

Først, for løp i DNTs Rekruttserie så er det kun alder som er kriterie, alle utøvere født 1993 eller senere uavhengig av lisenskategori kan delta som kusker i de oppsatte kval.løpene. Dog så kan ikke kusker som allerede har vunnet et kval.løp, delta i flere kvalifiseringsløp

Oversikten over hvem som har vunnet kval.løp sålangt i DNTs Rekruttserie(pr.den 11.juli) finner man her. 

En oversikt over kusker som "holder aldersgrensen" for deltagelse i DNTs rekruttserie finner man blant annet på side 73 i løpsbulletinen for mai og juni. Mulig begrepet "rekruttserie" kan være litt forvirrende, men som sagt - det er myntet på alderen til utøverne og ikke lisenskategorien.

I de ulike kvalene i Brizy Montecup så kan også alle ryttere uavhengig av lisenskategori delta. Men på samme måte så kan heller ikke her ryttere som alt har vunnet kval.løp og med det sikret seg plass i finalen under klasseløpshelgen, delta i flere kval.løp.

Oversikten over hvem som alt har vunnet løp i denne cup'en finner man her.

Til sist så går det også fremover mot klasseløpshelgen ulike kval.løp til Per Arne Enholms Minneløp. Dette er en serie for utøvere med amatør, rekrutt og proff trener B-lisenser.

En oversikt over hvem som sålangt har vunnet kval.løp i denne serien finner man her.