Innskuddsløp for hester født i 2018

Skrevet av Sportsavdelingen,  25.01.2019
Artikkelbilde

For hester født fra og med 2018 blir det noen endringer i håndtering av innskuddsløp. Alle hester født i 2018 hvor fødselsmelding var sendt inn innen årsskiftet er automatisk innmeldt i samtlige innskuddsløp.

Grunnet de relativt omfattende endringene kommer beklageligvis informasjon om strykningsfrister litt sent ut i forhold til første strykningsfrist for Norsk Travkriterium 2021. Vi vil i den forbindelse være fleksible i gjennomføringen av den første terminen, men ber de som ønsker å stryke fra Kriteriet om å sende strykningen så snart som mulig.

Dette er innskuddsløpene for de ulike raser/kjønn;

Kaldblodshopper: Norsk Travkriterium, Norsk Travderby og Norsk Oaks

Kaldblodshingster/vallaker: Norsk Travkriterium, Norsk Travderby og Biri Oppdrettningsløp

Varmblodshopper: Norsk Travkriterium, Norsk Travderby, Prinsesse Märthas Pokalløp, Norsk Oaks og Jarlsberg Grand Prix.

Varmblodshingster/vallaker: Norsk Travkriterium, Norsk Travderby, Prinsesse Märthas Pokalløp og Jarlsberg Grand Prix.

For å gjøre innsparinger vil det ikke lenger sendes ut terminvarsler for hver strykningsfrist. Det vil imidlertid legges ut påminnelse om strykningsfrist på nettsidene. I den informasjonen dere mottar i disse dager vil det dessuten følge med en kalender over alle strykningsfrister. Strykningskalenderen vil også ligge ute på våre nettsider. Informasjon sendes ut på mail der hvor vi har registrert mailadresse, mens den sendes med post til de som ikke har registrert mailadresse i vårt system.

I og med at vi ikke sender ut terminvarsler som tidligere vil vi samtidig endre rutinene knyttet til strykning fra innskuddsløpene. Vi anbefaler alle som ønsker å stryke om å gjøre det før strykningsfristen, men i motsetning til tidligere vil vi også akseptere strykninger vi mottar etter opprinnelig strykningsfrist. I tilfeller hvor vi mottar strykning etter strykningsfrist vil trukket beløp krediteres.  Dersom en faktura på innskudd til et innskuddsløp ikke er betalt innen forfall på purring vil hesten automatisk strykes fra angjeldende løp, og innskuddet vil krediteres.

Her vil dere kunne lese regelverket og rutinene knyttet til Norsk Travkriterium og Norsk Travderby. Ingen av de øvrige innskuddsløpene har sin første strykningsfrist før 31. oktober, og regelverk for de ulike løpene vil legges ut noe senere.

Vi minner om at opprettholdelse av innmeldingsberettigelse i minimum et av klasseløpene (kriteriet eller derby) er påkrevet for å være startberettiget i DNTs Unghestserie, og bonusløpene.