Folkehøgskole med trav

Skrevet av Marius Lundstein,  28.01.2019
Artikkelbilde
Åsane Folkehøgskole tilbyr en linje med bare travsport. Foto: Åsane Folkehøgskole

Kunne du tenke deg et år med kompetanseutvikling og travsport? Da bør du lese her. 

Åsane Folkehøgskole ligger i Bergen, og i bydelen Åsane. Alle elevene ved folkehøgskolen tas opp på en linje som de følger gjennom hele skoleåret. Her får elevene dyrket sine faglige hovedinteresser gjennom varierte undervisningsopplegg. Gjennom arbeidet med linjefag og fellesfag, arrangement, studieturer og felles opplevelser arbeider skolen for å styrke elevenes kompetanse innen disse fire områdene: kreativ komptanse, samhandlingskompetanse, global kompetanse og emosjonell kompetanse. 

Hesteport - fra ridetur til seier og seremoniplass

For deg som er travinteressert eller nysgjerrig på travsporten så tilbyr skolen en travlinje. Skolen skriver på sin hjemmeside: "uansett hvilke kategori du befinner deg i, er du velkommen til et år i travsportens verden. Det første du lærer, er at travhester er som alle andre hester; de elsker stell, kos og gulrøtter. De liker å trene, like godt som de setter pris på rolige rideturer. De koser seg i store luftegårder hvor de får «være hest», springe rundt med halen i været, og gjerne sammen med flere kompiser".

Gjennom et år på folkehøgskolen får du blant annet studietur til travtrener Trond Anderssen, praksis på Bergen Travpark og studietur til USA og New Jersey. Hvis du er en person som liker hest og hestesport, reise, læring og utfordringer kan nettopp et år på Åsane Folkehøgskole være noe for deg. 

Opptaket starter 1. februar og fortsetter til skolen er fulltegnet. 
Les mer på skolens hjemmeside ved å trykke her.