Eirin Sørmo tildelt stipend av Hest360

Skrevet av Marius Lundstein ,  07.01.2019
Artikkelbilde
Eirin Sørmo ble i dag tildelt stipend av Hest360fondet. Foto: Hesteguiden.com

I dag er en historisk dag for norsk hestesport. Styret i Hest360-fondet offentliggjorde de aller føste stipendvinnerne i dag.

Hest360-fondet kom til etter Prinsesse Märtha Louises debut i travløp på Bjerke høsten 2018; i Hest360-løpet. Overskuddet fra dette løpet var starten på Hest360-fondet som for første gang deles ut i dag. Fem vinnere får tildelt 10 000 kroner hver. Den offisielle overrekkelsen vil finne sted på Norwegian Horse Festival på Lillestrøm i februar.

Eirin Sørmo fra Storås i Trøndelag er blant de som er tildelt stipend. Sørmo har drevet med travsport i mange år. Som stallansatt hos travtrener Bjørn Garberg er det hest som preger 21-åringens kalender. 

I juli 2018 var Sørmo utsatt for en alvorlig ulykke. En av hennes passhester, som hun har kjent i flere år, gikk løs på henne. Hun fikk omfattende skader, og en lang og krevende opptrening ventet henne som følge av dette.

Sørmo har i ettertid av ulykken vist en styrke, vilje og kjærlighet for hesten som har latt seg bemerke. Først og fremst en «stå-på»-vilje og optimisme i opptreningen, en opptrening som hun etter skadens forutsetning har kommet mirakuløst langt i. Ridning har vært et sentralt ledd i rehabiliteringen til Sørmo, og medier har fått følge henne i denne prosessen. Dette har bidratt til ytterligere søkelys på hesten som en viktig ressurs i psykisk helse, rehabilitering og terapi.

 I tillegg har hun vist en forståelse og kjærlighet ovenfor hesten som angrep henne. Allerede første dagen hun var ute av sykehuset etter ulykken var hun tilbake i stallen for å hilse på sin passhest. Eirin Sørmo sin historie setter fokus på hvor mye hesten, uavhengig av gren, betyr for enkeltmennesket – en historie som griper folk langt utenfor hestesportens rekker.

Det Norske Travselskap gratulerer Eirin Sørmo og alle de andre vinnerne av Hest360-fondets stipend.

Du kan lese mer ved å trykke her.