Weums Corner

Skrevet av Styreleder Knut Weum,  01.02.2019
Artikkelbilde
Styreleder Knut Weum - foto; Hesteguiden.com

Da er vi igjen kommet frem til fredag og det er dags for en ny corner.

Forrige uke nevnte jeg at vi skulle delta på Den Europeiske Travunionens Generalforsamling (UET). Arbeidet startet opp med møte mellom de skandinaviske landene. Det ble et møte med meget godt samhold og forståelse for våre felles utfordringer. Ikke minst dreide det seg om valg til nytt presidentskap i UET. De nordiske landene hadde felles kandidat til presidentvervet, Marjaana Aluviohkola som er President i Svensk Trav. Den påfølgende dagen var det styremøte i UET og her ble det en langdryg seksjon omkring valget på generalforsamlingen lørdag. Den sittende presidenten Jean- Pierre Kratzer fra Sveits ville ikke trekke seg etter 8 år som president. Han hadde ingen støtte i styret, men ga seg ikke før etter mer enn to timers debatt.

På generalforsamlingen lørdag fikk vi gjennom Nordens forslag og kan gratulere Marjaana Aluviohkola som ny president. Generalsekretæren Jacques Chartier trakk seg etter 30 år i denne posisjonen og ble erstattet av Guillaume Maupas, Frankrike. Vi må gratulere dem med sine verv og ser frem til å samarbeide med dem fremover.

Det må også nevnes at DNTs arbeid med tilpasninger av regelverk fikk bred omtale og skryt under generalforsamlingens forhandlinger. Her har administrasjonen virkelig gjennomført nybrottsarbeid og satt seg i respekt med sin faglige dyktighet internasjonalt – GRATULERER.

Det ble en fantastisk travsøndag, med prestasjonen til Looking Superb som «rosinen i pølsa». Et elektrisk øyeblikk som jeg aldri kommer til å glemme. Gratulerer til alle rundt hesten, ikke minst til Kolbjørn Selmer og hans frue med en fantastisk hest.

Etter hjemkomst ble alt fokus rettet mot forhandlingen i Høyesterett som ble gjennomført 29. og 30 januar. Første dag var det våre advokater, Rune Eriksen og Kaare Andreas Shetelig, som prosederte. Jeg synes de kom meget godt gjennom sine prosedyrer med grundig og målrettet dokumentasjon. Siste dagen var turen kommet til statens advokat Kari Sigurdsen og dagen ble avsluttet med replikk og duplikk.  Oppsummert må jeg si at jeg sitter igjen med et mye bedre helhetsinntrykk til vår fordel etter disse to dagene enn hva som var inntrykket etter dagene i lagmannsretten. Nå må vi bare vente på domsslutningen som kommer i løpet av 2-4 uker.

Torsdag denne uken hadde jeg takket ja til å besøke Kongsvinger Travbane der jeg fikk omvisning og deltok på lagets årsmøte. Det ble en trivelig kveld med mange hyggelige mennesker. Her opplevde jeg samhold og vilje til dugnad og jeg har bare ett uttrykk å fremføre; urkraften innen travsporten på sitt beste. Odny Delet ble tildelt æresmedlemskap etter mer enn 20 år i styret. Eilert Delet og Arve Einarsrud ble tildelt Hederstegn for sin fantastiske innsats over tid for å få anlegget i den forfatning det er i dag. På vegne av DNT vil jeg takke dere alle for innsatsen.

Alle har sikkert fått med seg at Carl Fredrik Stenstrøm har sluttet i ledergruppen i Norsk Rikstoto. Det er nødvendig å gi ros til Harald Dørum hvordan han taklet denne situasjonen. Jeg skal ikke fremføre mange meninger om dette, men ønsker å fastslå at en overgang til en stilling som skal arbeide for lisensiering av våre rettigheter her i landet var meget skuffende. Lisensiering er den største trusselen som hestesporten har i tiden fremover. Nå må vi virkelig slutte rekkene og sikre våre rettigheter gjennom målrettet politisk arbeid.

Jeg registrerer også at forbundene i Agder og Vestfold denne uken ønsker et lederskifte når vi kommer til Generalforsamling i april 2019. Til det har jeg bare en kommentar, jeg er stolt av hva DNT styret som kollegium har fått til i den siste 2 års perioden.

God helg!

Hilsen
Knut Weum
Styreleder