Dette må du huske på før 31. desember

Skrevet av Marius Lundstein,  06.12.2019
Artikkelbilde
Illustrasjonsfoto. Foto: Hesteguiden.com

Vi nærmer oss årets slutt, og her følger noen viktige frister før 2020 trer i kraft.  

Sertifisering av føll

Fødselsmelding er registrering av nytt føll og sendes inn innen 31.12.2019. Dersom dette ikke er gjort vil føllet miste sine rettigheter til Klasseløpene, og oppdretteren mister retten til oppdretterpremier. Fødselsmelding leverer man digitalt via DNTs kundeportal "Min Side". Les om digital fødselsregistrering her

Springseddel er hoppe-eiers bekreftelse på at føllavgiften er betalt og denne bør sendes inn til DNT innen 31.12.2019, ellers vil sertifiseringsavgiften øke. Sertifiseringsavgiften der springseddel er mottatt i fødselsåret er for medlemmer av DNT 1000,- kroner (ikke medlem er kroner 1300,-). 
Sertifiseringsavgift der springseddel er mottatt senere enn fødselsår er for medlemmer 3500,- kroner (ikke medlemmer 4000,- kroner). 

Det er ikke krav om innsending av signalement, hårprøver eller vaksinering før årsskiftet. Hesten vil imidlertid ikke bli sertifisert før dette er på plass. For endelig sertifisering kreves kun grunnvaksine, det vil si A og B. 

 

Lisenser og helseerklæringer 

Ved årsskiftet er tidspunktet for fornyelse av lisenser og helseerklæringer. Trenerlisenser som ikke har treneravtaler (hest registrert på treningslisten) vil automatisk stoppes pr. 31.12.2019. For kjøre- og montélisenser gjelder krav til minimum ett kjørt/ridd travløp i løpet av kalenderåret 2019, og lisensen stoppes for de som ikke oppfyller dette kravet. Dersom du kun har kjørt løp i utlandet dette året, ber vi om at du sender oss informasjon om land, dato og hest. Ønsker du ikke  lisensen fornyet, ønsker vi tilbakemelding om dette også.

For deg som må fornye helseattesten, er også 31.desember en viktig dato da det ikke vil være mulig å starterklære seg som kusk/rytter på hester i det nye året uten fornyet helseattest. Sperren oppheves igjen så snart ny helseattest er mottatt og godkjent av DNT. Husk at helseattesten må inneholde fullstendig utfylt og signert legeerklæring- og egenerklæringsskjema. Ved bruk av legemidler som fremkommer som forbudt på Wadas dopingliste må det søkes om medisinsk fritak i samråd med fastlegen.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss på post@travsport.no / 22 95 60 00