Innmeldingslister klasseløpskval er nå klare

Skrevet av Tron Gravdal,  17.08.2019
Artikkelbilde

Innmeldingsfristen for Klasseløpskvalifiseringene gikk ut i går. Kvalifiseringsløpene går av stabelen mandag 26., tirsdag 27., og onsdag 28. august.

Listene som ligger ute nå er lister rangert på poeng, og hester med halvrad ligger på vanlig vis nederst på listene. Lister hvor hestene er satt opp i heat vil ligge ut så snart de er klare, senest mandag morgen.

Nok en gang er det et gledelig antall innmeldte hester. Mandag 26. august er det Derbykvalifiseringer for kaldblodshestene. Blant hoppene er det innmeldt 35 hopper. Det betyr tre kvalifiseringsløp hvor de fire beste fra hver kvalifisering vil gå til finale. I åpen klasse er det innmeldt 32 hester. Det betyr samme fordeling som for hoppene. Det skal også kjøres kvalifisering til Hoppekriteriet for varmblodshester. Her er det innmeldt 37 hopper. Det betyr fire heat, hvor de tre beste fra hvert løp går til finale.

Tirsdag 27. august er det Kriteriekvalifiseringer for kaldblodshestene. Til Hoppekriteriet er 30 hester innmeldt, noe som betyr tre løp med de fire beste fra hver til finale. I åpen klasse er det innmeldt 24 hester. Det betyr to fulle heat, hvor de seks beste fra hvert løp går til finale. Det er også kvalifiseringer til åpen klasse Kriteriet for varmblodshester. Her er det innmeldt 37 hester, noe som betyr fire løp med tre fra hvert kvalløp til finale.

Onsdag 28. august er det så klart for Derbykvalifiseringer for varmblodshestene. Det er innmeldt 34 hopper, noe som betyr tre løp og de fire beste fra hvert løp til finale. I åpen klasse er det innmeldt 47 hester. Det betyr fire nesten helt fulle kvalifiseringer, og de tre beste fra hver til finale.

For kaldblodshester er det totalt en økning i antall innmeldte sammenlignet med i fjor. Da var det totalt innmeldt 112 hester til kvalifiseringsløpene. I år er antallet økt til 121.

For varmblodshester er det en nedgang med 14 hester fra 169 til 155 hester. Denne nedgangen skyldes at det i år er 34 hopper i Derbykvalifiseringer mot hele 55 i fjor. Blant 3-åringene er det en økning med 9 hester sammenlignet med i fjor.

Her kan du se innmeldingslistene for Bjerke 26, 27 og 28.august