"Ville vesten" i Valdres

Skrevet av Marius Lundstein,  24.04.2019
Artikkelbilde
En ny ridebane er bygget på Aurdal Travbane i Valdres. Nå skal det arrangeres en Western-festival for å markere det nye anlegget. Foto: Valdres Ride- og Kjøreklubb

Valdres Travlag og Valdres Ride- og Kjøreklubb ønsker å samle hestesporten i sitt distrikt. Nå har de bygget ridebane på travbanen og er klar for Grand Opening av det nye anlegget. 

Valdres Travlag og Valdres Ride- og Kjøreklubb ønsker å slå et slag for rekrutteringen til hele hestesporten. Sammen har de bygget en ny ridebane på travlagets lokalbane i i Aurdal. Nå er de klare for en 2-dagers markering med "Ville Vesten" i Valdres.

Det hele starter 30. april med "Ville vesten"-fest og konsert på travbanen. Anne Svenkerud Bjørgo, leder i Valdres Ride- og Kjøreklubb, forteller at det for anledningen vil bli satt opp et telt til 600 personer, så det skal ikke stå på plassmangelen. Markeringen fortsetter 1. mai med familiearrangementet "Hestens Dag" i western-tema. Her vil det bli flere oppvisninger og konkurranser i ulike grener av hestesporten. Blant annet vil de besøkende få kunne prøve seg i tandemvogn bak en travhest, og det vil bli gratis ridning for barn. I tillegg kan man få kaste lasso og prøve en lokal variant av rodeo-ridning. 

- Den nye ridebanen er bygget på anlegget til Valdres Travlag, slik at vi nå kan få samlet alt hestefolk i Valdres til en felles arena. Derfor ville vi arrangere en stor fest kvelden før hestens dag, for å feire og markere på en ordentlig måte at banen nå er på plass, forteller Bjøgo. 

Den nye ridebanen er på 40 x 80 meter og er dobbelt så stor som standard-baner, hvilket gir mange muligheter for at alle disipiner innen hestesporten skal kunne glede seg over den nye banen. 

Du kan lese mer om arrangementet på Valdres Ride- og Kjøreklubb sin hjemmeside ved å trykke her