Ilden tennes på Åby

Skrevet av Marius Lundstein,  26.04.2019
Artikkelbilde
Cokstile stiller til start i årets Olympiatrav. Foto: Hesteguiden.com

Førstkommende lørdag er det klart for Olympiatravet på Åby Travbane i Sverige. På startstreken finner vi norske Cokstile. 

På lørdag er det klart for internasjonal V75-omgang på Åby Travbane i Göteborg, Sverige. En rekke norske hester tar turen over grensen for å delta i travløp. Størst oppmerksomhet denne dagen får det tradisjonelle Olympiatravet. 

Olympiatravet ble siftet i 1979 og er et samarbeid mellom det svenske spillselskapet ATG , Sveriges Olympiske komitè og Sveriges Paralympiske Komitè. Sportslig sett er løpet av de aller største i norden, og lokker internasjonale stjernehester fra hele Europa. Løpet går over 2140 meter og har en førstepremie på hele 1,5 millioner svenske kroner. 

De siste årene har Norge markert seg godt i eliteløpet. Norske travfans glemmer ikke da B.B.S. Sugarligt i 2015 travet først over målstreken og sikret norsk seier. Se reportasje fra seieren her
Etter dette skulle det ikke gå lengre enn 2 år før det norske flagget på nytt kunne heises til topps i Olympiatravet. Gøran Antonsen og Lionel stilte på startstreken i 2017. På oppløpet kom de som en vind langt ute i banen, og tok en sterk seier. Tilbakeblikk på Lionel sin seier får du her. 

I år stiller Cokstile til start i det prestiasjetunge løpet. Den norske Derbyvinneren fra 2017 har ikke startet siden han gikk til topps i Steinlagers Æresløp for en drøy måned siden, men trener Jan Kristian Waaler kommer med gode treningsrapporter.
Startlistene til årets Olympiatrav får du ved å trykke her.  Du kan følge løpet på Rikstoto Direkte eller på VGTV Trav.

DNT ønsker Cokstile og øvrige norske deltakere under løpsdagen lykke til!