Weums Corner

Skrevet av Styreleder Knut Weum,  21.09.2018
Artikkelbilde
Weums Corner. Foto: Hesteguiden.com

Den uken som er på hell har dreid seg mye om planlegging mot 2019 og ikke minst styremøte.

Nå er det fredag igjen og tid for en ny ukemelding. Mange har sikkert fått med seg at vår Generalsekretær Svein Morten Buer har blitt operert denne uken. Har snakket med ham i dag etter operasjonen. Han er ved godt mot men sliten og trenger hvile noen dager. Alt har gått etter planen men som informert om fra ham tidligere så trenger ha en lengere periode for restitusjon.  Vi alle føler med ham og ønsker ham god bedring.

Den uken som er på hell har dreid seg mye om planlegging mot 2019 og ikke minst styremøte. Vi planlegger 2019 med de samme økonomiske rammene som for året 2018. Samtidig må det nevnes at håpet om en økonomisk støtte fra staten gjennom endringer i statsavgiften lever i beste velgående. Det blir en spennende høst vi har fremfor oss som organisasjon.

I styremøte behandlet vi flere viktige saker som vil ha betydning for hele sporten fremover. Her kan nevnes – første utkast til en ny inntekstfordelingsplan for totalisatorbanene. Vi behandlet videre organisasjonsprosjektet og vedtok rammene for hvordan Hestesporten Hus skal deles i seksjoner, en for sport og spill og en for organisatoriske saker. Deretter gikk styret løs på ny avelsplan for den norske kaldblodstraveren. Både denne og inntekstfordelingsmodell sendes ut på høring neste uke.

Uken har også bestått av konstruktive samtaler med våre representanter i styret for Norsk Rikstoto. Slike møter prioriteres sterkt av oss fordi de har vesentlig innflytelse over vårt spillselskap Norsk Rikstoto videre utvikling.

Et annet forhold som seiler opp nå er skifte av ledelse i UET som skal skje i februar 2019. Reiser derfor i dag til Färjestad for å overvære Unionstravet og sondere med de andre skandinaviske travselskapene. Søndag gleder jeg meg til å feire hestens dag sammen med Hallingdal Travlag på Geilo. Det å møte barn, ungdom og engasjerte voksene gleder meg stort i en utfordrende tid for hestebransjen.

Neste uke vil vi fortsette med arbeid mot Stortinget og planlegging av nytt Landsrådsmøte. Viktige møter om fremtidige endringer, som vil komme på grunn av den teknologiske utvikling og samfunnet for øvrig, vil også gjennomføres. 

Ønsker alle en fin weekend. 

Hilsen 
Knut Weum 
Styreleder