Weums Corner

Skrevet av Styreleder Knut Weum,  07.09.2018
Artikkelbilde
Weums Corner. Foto: Hesteguiden.com

Vi sees på Bjerke denne weekenden!

Det er nok en gang gått en uke side siste corner. Uken startet opp søndag med samtaler om viktige momenter med Vestfold Travforbund. Det har vært en del uro med påstander om «hemmelighold» av styrevedtak om sentral innmelding og startserklæringer. Dette er ikke riktig for når det gjelder saker som angår ansatte har de krav på å bli informert før vedtaket offentligjøres. Politisk var det lagt opp til at saken kunne omtales i Landsrådsmøte 23. august. Dessverre ble de siste ansatte først informert om vedtaket før 28 august. Dagen etter ble protokollen offentliggjort. Håper dette er avklarende for de som har påstått at saken har vært holdt hemmelig.

Mandag fortsatte med møte med distriksutvalget i AP for å fremme synspunkter omkring hestesportens betydning i fremtidens moderne distriktspolitikk. Et møte som ble meget interessant med gode kommentar og målrettede spørsmål. På tirsdag var det et lenge planlagt politisk møte på Stortinget. I dette møte fikk vi god forståelse for at politikerne tverrpolitisk nå endelig forstår hestesportens utfordringer. Vi fikk ingen lovnader det motsatte ville vært meget overraskende. Oppsummert må man kunne si at møtet var vellykket og vi får med spenning vente på statsbudsjettet for 2019 og Stortingets behandling.

Sist uke fikk den gode nyhet at Tengsareid saken kom gjennom nåløyet og blir tatt opp til behandling i Høyesterett. 

I dag fredag starter årets viktigste dager for oppdrettere, Derby og Kriterium
. På lørdag kjører Prinsessen ordinært totalisatorløp på Bjerke. En begivenhet som flest mulig burde oppleve live. På søndag er det avels seminar i Hestesportens Hus. Her vil flere fra DNT styre være tilstede for å få med seg både innledninger og kommentar. Dette blir et viktig møte for norske oppdrettere og en mulighet for å påvirke arbeidet med ny avelsplan for Norsk Kaldblodshest. Møtet starter søndag kl. 09.00.

Neste uke vil ha fokus på planlegging og sakvurderinger til styremøte 20. september. I tillegg skal jeg på nytt møte i Stortinget torsdag. Fredag vil bli brukt på Dyrskuen Seljord, her kommer også flere toppolitikere med Statsministeren i spissen.

Dette er det tredje oppsettet med Weums Corner. Styret er usikker på hvordan dette blir mottatt ute blant medlemmene. Dette vil vi gjerne ha tilbakemelding på.

 

Ha en god helg, vi sees på Bjerke denne weekenden!

Hilsen 
Knut Weum
Styreleder