Hvorfor kjøpe norskfødt?

Skrevet av Marius Lundstein,  29.08.2018
Artikkelbilde
Hvorfor skal du kjøpe norskfødt unghest? Svaret får du her! Foto: Hesteguiden.com

200 flotte, norskfødte unghester står i katalogen for årets Klasseløpsauksjon. For hester født 2017 ligger det store penger i potten.

Klasseløpsauksjonen 2018 nærmer seg, og det bugner av flotte åringer på årets auksjon. Norskfødte hester leverer på øverste nivå. Mange av disse har vært omsatt på Klasseløpsauksjonen. Fjorårets Derbyvinnere i åpen klasse for både varmblods og kaldblods ble solgt på auksjonen i 2014 – Cokstile og Will Prinsen. DNT har i løpet av de siste årene gjort flere tiltak for å forberede inntjeningsmulighetene for norskfødte unghester. Her får du noen av svarene på hvorfor nettopp du bør kjøpe norskfødt:

  • Klasseløpsfinalene premieres med førstepremier fra 500.000 til 1.000.000 – og fra 2019 er premiene i hoppeklassen like store som i åpen klasse.
  • Premiesjansen ble innført i 2016 (les mer om premiesjansen i linken under)
  • Unghestløpene er mange, og godt premierte. Full oversikt over storløpene publiseres på travsport.no hvert år.
  • Husk at varmblodshester som er kjøpt på auksjonen i år automatisk har betalt første innskudd i Auksjonsløpet, som avvikles i juni 2020. Førstepremien i Auksjonsløpet er på kr 200.000.
  • Både Grunndivisjonen og Bronsedivisjonen er forbeholdt norskfødte hester. (Pr nå tre meeting hvert år – hvor finalene har førstepremie på henholdsvis kr 100.000 og kr 110.000)
  • Husk at kaldblodshester har dobbel sjanse til å være med i klassiske oppgjør da de også har muligheten til å delta i de svenske klassiske oppgjørene – Kallblodsklassikern.
  • DNT satser fortsatt hardt på DNTs Unghestserie. Fra 2016 ble premieskalaene og premieprofilen i Unghestserieløpene oppgradert. Mens førstepremiene i Unghestseriene i hovedsak ligger på 30.000 eller 40.000 kroner kjøres løpene med åtte faste premier, og 5.000 kroner i de siste premiene.
  • I tillegg en rekke spennende bonusløp (for innmeldte i klasseløp): Hans Ptter Tholfsens Minneløp, DNTs Høstfinale for både tre- og fireårige hester, DNTs Hoppechampionat, DNTs 4-åringsserie og DNTs 5-åringsløp

 

Ønsker du å lese mer om dette kan du følge linkene under: 

Satsning på hopper
Premiesjansen 
Auksjonsløpet
Kallblodsklassikern

 

Alt om Klasseløpsauksjonen får du på www.auksjonshester.no. Ønsker du å bestille bord på VIP-avdelingen, kan du trykke her. 

Velkommen til årets auksjon!