Dansk europamester for stallansatte

Skrevet av Tron Gravdal,  02.09.2018
Artikkelbilde
Tyske Andreas Geineder leder søndagens første løp med danske Kasper Foget plassert i lederryggen, og Elisabeth Storetvedt i tredje innvendig. Andreas og Kasper hadde nok å kjøre med til å ende som første og andre i dette løpet. Elisabeths hest ble femte.

EM for Stallansatte ble avsluttet i russiske Ufa i dag. Vår representant, Elisabeth Storetvedt, hadde et dårlig utgangspunkt etter første dag, to andre nordiske kusker gjorde opp om tittelen.

Det gikk klart bedre for Elisabeth i søndagens løp enn det gjorde på lørdagen. I det første løpet ble hun femte med hesten, Desember. I det andre løpet ble hun syvende bak hesten Ayarvik. Uansett hadde Elisabeth så lite poeng fra den første dagen at hun måtte nøye seg med jumboplassen i sammendraget.

Kampen om Europamesterskapstittelen endte opp i en kamp mellom finske Iivari Nurminen og danske Kasper Foget. Nurminen hadde veldig jevne resultater i de tre første løpene med to annenplasser i går, og tredje i det første løpet i dag. I det siste løpet ble han dog disket. Dermed kom danske Kasper Foget bakfra og knep seieren med ett fattig poeng. Kasper vant lørdagens siste løp, og ble toer i søndagens første løp. Med Nurminen «hengende i tårnet» holdt med en syvendeplass for Kasper i det siste løpet. Kasper Foget representerte også Danmark da EM for stallansatte ble arrangert på Klosterskogen og Drammen for nøyaktig ett år siden. Også den gangen gjorde Kasper sine saker bra, og sikret sølvmedaljen. Nå kunne han altså ta steget helt opp på det øverste trinnet på seierspallen. Iivari Nurminen ble sølvvinner, mens tyske Andreas Geineder ble bronsevinner. Akkurat som han ble i Norge i for ett år siden.

Europamesterskap for Stallansatte - Ufa 1. og 2. september 2018
1  Kasper Foget Danmark 41 poeng
2  Iivari Nurminen Finland 40 poeng
3  Andreas Geineder Tyskland 37 poeng
4  Finn Verkaik Nederland 36 poeng
 5  Henriette Larsen Sverige 29 poeng
6  Theò Duvaldestin Frankrike 28 poeng
7  Victor Shimdt Russland 28 poeng
8  Veronika Porsova Tsjekkia 26 poeng
9  Laszio Veres Ungarn 24 poeng
10  Lindsay Celis Belgia 24 poeng
11   Jeroni Andreu Fuster Spania 22 poeng
12  Elisabeth Storetvedt  Norge 20 poeng