Weums Corner

Skrevet av Styreleder Knut Weum,  05.10.2018
Artikkelbilde
Weums Corner (foto: Hesteguiden.com)

Så har det blitt fredag igjen og tid for en ny Corner.

Vi begynner med en svært viktig sak for hele den profesjonelle del av bransjen. Høyesterett har fastsatt behandlingen av Tengsareid saken til 29. og 30. januar 2019 - det blir spennende dager.

Uke 39 gikk med til planlegging av Landsrådsmøte og etterarbeid med saker behandlet på styremøte, spesielt Norsk Trav Holding AS og ikke minst ny Inntektsfordelingsmodell. Landsrådsmøte ble gjennomført torsdag med flere tunge saker. Det ble et bra møte med synspunkter og kommentar som styret tar med seg i det videre arbeid. Et styremøte i Bjerke Trav AS ble også gjennomført. Uken ble avsluttet med en helt fri weekend, det var godt.

Den uken som nå er på hell har gått med til å arbeide videre med de sakene som er nevnt ovenfor. I tillegg har vi planlagt og gjennomført et meget viktig møte med Krf på Stortinget. Dette dreide seg selvsagt om fjerning av statsavgiften. Møte må summeres opp som konstruktivt og det er grunn til å tro at partiet følger opp hvis saken kommer på kartet under behandlingen av statsbudsjettet.

Vi er også i full gang med å planlegge presentasjonene som skal brukes på høstkonferansene rundt i landet de kommende ukene. En gjenganger på disse møtene i år er den videre utviklingen av kaldblodshesten og organisasjonsutviklingen.

I dag fredag er det «Nye Leangen» som er på kartet. Høringsrunden er avsluttet og det er tid for å summere opp. Styringsgruppen vi sette opp en plan for arbeidsdeling og fremdrift mot annen gangs politisk behandling som vil komme på nyåret 2019. Det som er trist i denne saken er at enkeltmedlemmer ikke aksepterer vedtakene fra Generalforsamling i MNTF. Så fort noe skjer i saken er man på gang i forskjellige medier med holdninger som ikke støtter opp om lovlig fattede vedtak. Fortsetter dette innen travets rekker i Midt Norge vil skadene etter hvert være uopprettelige.

En annen viktig sak som det arbeides med er forberedelsene til drøftinger med Norsk Rikstoto om de økonomiske rammene for 2019. Det formelle møte vil bli gjennomført 22 oktober. Her blir det avgjort hvordan våre økonomiske rammer blir for driftsåret 2019.

Lørdag og søndag går med til oppgaver i Salten området. For så å gå over til fokus mot statsbudsjettet som legges frem mandag 8. oktober. Vi har alt startet med å gjøre avtaler om møte med flere av de viktigste representantene i flere partier. La oss håpe at Stortingsrepresentantene forstår vår vanskelige situasjon på kort sikt. Det blir en spennende uke for oss alle.

Alle ønskes en god weekend.

Hilsen
Knut Weum