Fantastisk prestasjon av Lionel

Skrevet av Marius Lundstein,  14.10.2018
Artikkelbilde
Lionel tar en fantastisk andreplass i VM - Yonkers Internationel. Foto: DNT

Lørdag gikk VM - Yonkers International - på Yonkers Raceway. Norske Lionel og Gøran Antonsen stod for en fantastisk prestasjon, og kampen om seieren ble avgjort på målfoto. 

Lørdag stilte den norske ekvipasjen Lionel og Gøran Antonsen til start i VM på Yonkers Raceway i New York. Tidligere har to norske hester vunnet løpet; Habib i 1986 og Papagayo E. i 2015. 

Lionel kom ikke spesielt godt avgårde fra start, men kusk Antonsen gjorde gode vurderingen underveis, og de havnet etter hvert i dødens posisjon. Tidlig inn på oppløpet så det ut som Lionel skulle vinne løpet, men svenske Cruzado Dela Noche kom sigende på mot slutten. Kampen om seieren ble avgjort på målfoto, og Lionel var den lille marginen bak og ble med dette tildelt 2. plassen. Han kom i mål på tiden 1,12, og andreplassen var verdt ca. 2,1. millioner kroner. Du kan se løpet ved å trykke her. 

Både Lionel og Gøran Antonsen stod for en fantastisk prestasjon, og Det Norske Travselskap sender sine gratulasjoner. Vi gratulerer Lionel også med ny norsk rekord på totalt innkjørte kroner. Bork Rigel hadde denne rekorden med om lag 13,5 millioner kroner innkjørt. Med andreplassen i VM tar Lionel steget opp som den mestvinnende norskfødte hesten gjennom tidene, foreløpig notertert med 15.562.841,- kroner på konto.

Lionel er nå den mestvinnende norskfødte hesten gjennom tidene! (Foto: Eirik Stenhaug/ Equus Media)