Weums Corner

Skrevet av Styreleder Knut Weum,  23.11.2018
Artikkelbilde
Weums Corner. Foto: Hesteguiden.com

Da har fredagen kommet igjen, og det er klart for en ny Weums Corner. 

I dag er det en stor glede å starte dagens corner med en takk til alle som møtte opp på Bjerke Travbane forrige lørdag. Det samme ønsker jeg alle aktive og medarbeidere som tok ansvar og gjennomførte tidenes arrangement under Axel Jensen dagen med internasjonal V75 og store utbetalinger til våre trofaste spillere. Hele 5 av 12 kuponger med 7 rette havnet hos norske spillere. Hver kupong utbetalte mer enn 1,6 millioner kroner – gratulerer alle sammen.

Denne uken startet med sonderingsmøte på mandag med Norsk Rikstoto i en hyggelig tone og med konstruktivt innhold. Selvfølgelig er det store utfordringer også for 2019. Til våre hesteeiere kan vi signalisere at premierammen for 2019 blir tilnærmet det vi har hatt for 2018. Antall kjøredager går ned med 7, men det gjøres forsøk på å finne enda bedre løsninger. En av disse løsningene er at vi engasjerer oss enda sterkere alle sammen gjennom å snakke opp sporten og på en utadvendt måte å invitere flere personer til å forsøke spill på hest. Gjerne gjennom å hjelpe dem med egen fagkunnskap og følge dem opp ved å motivere dem videre. Husk at ditt bidrag er viktige enn du tror. Med våre bidrag legger vi bedre til rette for økt omsetning. Jeg håper alle vil bidra.

De borgerlige partiene kom til enighet om neste års statsbudsjett. Mange vil oppleve at dette er tilbake til start for oss når det gjelder statsavgiften. Min påstand er motsatt. Vi vet at vår «lobbyvirksomhet» på Stortinget så langt har skapt et miljø blant mange der de er opptatt av hestesporten på en ny måte. DNT fortsetter ufortrødent arbeidet videre og det arbeides fortsatt i flere politiske miljøer i søken etter løsninger. Alles innsats betyr noe i det videre arbeidet. Derfor ber vi alle medlemmer å ta opp denne saken med alle politikere dere kjenner på alle politiske nivåer. En ting er jeg helt sikker på – vi gir oss ikke før vi er i mål.

Det må også nevens at vi nådde vårt mål om å levere planprogrammet om nye Bjerke til avtalt tid til Oslo Kommune. Takk alle som gjorde dette mulig gjennom egen innsats.

Torsdag denne uken dreide seg om to viktige saker. Først var det møte med alle driftsselskapene sammen med Norsk Rikstoto. Deretter ble dagen brukt til å gjennomgå de skriftlige innspillene som skal til Høyesterett. Dette arbeidet er svært viktig for oss og jeg føler det er inne i et godt spor for tiden. Det blir en spennende tid før saken kommer opp i Høyesterett i slutten av januar 2019.

Neste uke fortsetter fokuset mot Stortinget, og forberedelsene til styremøte 7. og 8. desember. Det er i dette møtet vi har tunge saker som budsjetter, revidering av våre lover og vedtekter, og ikke minst oppstart mot planlegging av generalforsamling 2019.

God helg!

Hilsen
Knut Weum
Styreleder