Weums Corner

Skrevet av Styreleder Knut Weum,  02.11.2018
Artikkelbilde
Weums Corner. Foto; Hesteguiden.com

Fredag for en uke siden hadde DNT styremøte og behandlet flere tunge saker.

For å begynne med det som har uroet hesteeierne mest, nemlig underskuddet på Premiesjansen. Her tok styret grep og vedtok at underskuddet skal trekkes på balansen i DNTs regnskap. Hverdagstravet er derved skjermet for belastning på grunn av Premiesjansen.

En annen ryddesak er Smedheim Solan. Vi kan nå fastslå at det er oppnådd forlik og saken er ute av verden.

Vi behandlet også et forslag på avlsfond som vi har drøftet flere ganger. Styret ga administrasjonen klar melding på at vi ønsker å utvikle et avlsfond. Enkelte detaljer skal utvikles videre, men målet er at fondet skal være på plass før året er omme. Jeg vil komme tilbake til dette når flere detaljer er klare.

Vi fortsetter arbeidet med Norsk Trav og ny inntektsfordelingsmodell. Budsjett 2019 og terminliste er også saker som er viktig for styret. Endelig beslutning på disse områdene skjer i styremøte 7. og 8. desember.

Lørdag var jeg med på en historisk generalforsamling da Hedmark Travforbund og Oppland Travforbund ble til Innlandet Travforbund. Gratulerer med dette vedtaket, det er fremtidsrettet. Resten av lørdag og søndag formiddag ble brukt til høstkonferanse i det nye forbundet, i samarbeid med Oslo og Akershus Travforbund, på Olerud Hotell. Her var det temaer som avl, løpsutskrivning, Norsk Trav, inntektsfordelingstanker, organisasjons- og ungdomsarbeid - og ikke minst spørsmål og kommentarer. Tonen var hyggelig og debattene konstruktive, det skal delegatene ha ros for.

Det er også viktig å minne hverandre om betydningen av at kravet om fjerning av statsavgiften fortsetter. En bønn til alle som kjenner politikere på Stortinget i fylket eller i egen kommune, minn dem om stundens alvor. Dette gjelder alle, men spesielt Høyre.

En annen sak som det brukes tid på er Tengsareid saken som skal opp i Høyesterett 29. og 30. januar. Forberedelsene har startet opp og vært i fokus denne uken.

Slutten av denne uken som nå går mot avslutning, har vært roligere enn normalt og det er godt. Det er nødvendig å lade batteriene en gang i blant.

Neste uke vil bli brukt til lobbyvirksomhet etter at Krf har valgt side på sitt ekstraordinære landsmøte. Det blir spennende og målet er selvfølgelig bevegelse mot fjerning av den urettferdige tortalisatoravgiften.

God helg!

Hilsen
Knut Weum
Styreleder