Premiesjansen – utvidet påmeldingsfrist

Skrevet av Tron Gravdal,  06.05.2018
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Fristen for å melde sin 2-åring på i Premiesjansen gikk ut 1. mai. Nå har DNT valgt å forlenge påmeldingsfristen til 29. mai.

I februar vedtok DNT endringer i oppsettet for Premiesjansen for hester født 2016. Vedtaket er som følger;

Premiesjansen for kaldblodshester født 2016 forsøkes gjennomført i Derby med dobbel premie i finalene til de som er påmeldt i Premiesjansen. Det kreves at påmeldes 150 hester for at Premiesjansen skal gjennomføres.

Premiesjansen for varmblodshester født 2016 forsøkes gjennomført både i Derby og Kriteriet med en 50 prosent høyning av premiene i finalene for de som er påmeldt i Premiesjansen. Påmeldes det mellom 100 og 129 hester gjennomføres Premiesjansen i Kriteriet. Påmeldes det mellom 130 og 229 hester gjennomføres Premiesjansen i Derby istedenfor i Kriteriet. Påmeldes det 230 hester eller flere gjennomføres Premiesjansen både i Kriteriet og i Derby.

For begge raser gjennomføres Premiesjansen både i åpen klasse og i Hoppeavdelingen om det blir noe av.  

Pr. 4. mai var det registrert 120 påmeldte kaldblodshester, og 164 påmeldte varmblodshester. Det betyr at det allerede er klart at Premiesjansen for varmblodshester i alle fall blir gjennomført i Derby med 50 prosent høyning av premiene til de som er påmeldt i Premiesjansen. Det mangler da 30 kaldblodshester for at Premiesjansen skal gjennomføres i Derby med dobbel premie for de som er påmeldt i Premiesjansen, og 66 varmblodshester for at Premiesjansen skal gjennomføres med en 50 prosent høyning av premiene for de påmeldte både i Kriteriet og Derby.

Grunnet den veldig positive utvikling i antall påmeldte på tampen av påmeldingsperioden har DNT valgt å utsette påmeldingsfristen til onsdag 29. mai.

DNTs styre avholder styremøte 30. og 31. mai. Da vil det endelig besluttes hvilke løp som vil inngå Premiesjansen for hester født 2016.

Her kan du lese hele regelverket for Premiesjansen.