Løpsbulletinen for juli og august

Skrevet av Tron Gravdal,  31.05.2018
Artikkelbilde
Løpsbulletinen for juli og august er klar. Les nettutgaven her.

Løpsbulletinen for juli og august er nå klar, og nettutgaven får du her. 

Sommeren har kommet tidlig i år – nå er det bare å krysse fingrene for at den varer lenge. Det kjennes enklere ut å drive med hest på denne årstiden. Lange lyse kvelder hvor det kanskje er bedre å trene når insektene har tatt kvelden. Et besøk på beitet hvor føllet eller åringen koser seg i det grønne, og utvikler seg nesten for hver dag. Og så reise på trav uten å måtte skru brodder, og spyle søle av hest og utstyr. 

Storløpsdagene er også godt i gang. Når disse linjer skrives har vi nettopp lagt bak oss nok en av disse magiske Elitloppshelgene på Solvalla. Stemningen sto naturlignok i taket da Lionel viste styrken, og vant sitt Elitloppskval fra dødens (se forsidesbildet!). Helt rått! I finalen måtte Lionel nøye seg med femte når den andre kvalifiseringsvinneren, Ringostarr Treb, fulgte opp med seier også i finalen.

Norske hesters deltakelse på Solvalla og andre internasjonale stordager har blitt en selvfølge, og våre kusker og trenere kommer ikke med lua i hånda. Mange andre gode norske prestasjoner var det i løpet av helgen. Lome Brage tok seg av Elitkampen for kaldblods, mens Giveitgasandgo innfridde sitt favorittstempel i Fyråringseliten da han travet 1.09,5. Lørdagen tok Coktail Fortuna seg av Silverdivisjonsfinalen. 

På Bjerke holder man nå på å snekre sammen sitt OGP-trav i midten av juni. Det kommer til å bli bra.

Denne løpsbulletinen handler om juli og august, og det er mye moro i vente. Jarlsbergs Grand Prix-trav holder stand. Ulf Thoresen Grand International er hovedoppslaget, men også Jarlsberg Grand Prix har fått en liten «oppgradering» i år. 

I år skal vi være med svenskene å spille V75 i Årjäng 14. juli. Det er alltid masse nordmenn på Årjängs største travdag, og det blir neppe færre i år. Sørlandet og Biri følger opp med sine NM-helger etter det. På Biri er jo også våre mest lovende varmblods-unghester i aksjon i Prinsesse Märthas Pokalløp. Ekstra stas blir det i år når Prinsesse Märtha for første gang selv er på plass på Biri og kaster glans over løpet.

I august har det blitt noen endringer på V75-terminlisten. Bjerke har som kjent overtatt Harstads V75-kjøring den første helgen i august. Harstad vil avvikle sin største dag for året samme dag, men som kveldskjøring med V65-spill. Deretter er Drammen og Bergen arrangører av de to neste V75-dagene før Bjerke dukker opp med V75 på en torsdag i slutten av måneden. Da er vi med svenskene og spiller en V75-sommerbonanaza. I tillegg til Bjerkes runde torsdagen, spilles det mot Jägersro på onsdagen og Bergsåker fredag og lørdag. Den siste uken i august er det som vanlig klart for Klasseløpskvalifiseringer. Mye å glede seg til med andre ord.

Sommeren er også tiden for å kåre norske mestere. De firbente skal som vanlig i aksjon på Sørlandet og Biri i juli. Ponniekvipasjene gjør opp på Sørlandet 21. juli. Blant de tobente er proffene først ute. Midtsommer-travet på Leangen er deres arena. Samme bane er arrangør av årets Dame-NM lørdag 14. juli. Montérytterne gjør opp om sin tittel i Drammen 11. august. Endelig skal både stallfolket og amatørene kåre sin norske mester lørdag 18. august. Tradisjonen tro skal de førstnevnte til Bergen og de sistnevnte til Harstad.

For ikke lang tid tilbake presenterte DNT «Min Side». Mange har vært inne og kikket litt, men vi ønsker oss flere aktive brukere. Ikke vær redd for å kontakte Servicetorget i DNT. De hjelper dere i gang igjen om dere ikke har brukernavn og passord.

Min Side er et nyttig og oversiktlig verktøy. Blant annet finner du info om status på sertifisering, import og startberettigelse. Dette vises med forklaring hva som gjenstår for komplett registrering eller å få hesten startklar. I oversikt over hester man eier kan det plutselig dukke opp hester som er døde for lengst. Da kan du hjelpe oss å rydde i «manntallet» ved å registrere hesten død. Du kan også registrere hesten din som vallak etter kastrasjon. På Min Profil kan du sjekke at vi har registrert korrekt postadresse, epostadresse og telefonnummer, og gjøre korrigering hvis noe ikke stemmer. Og sitter du med regnskapet og ikke finner igjen en faktura eller utbetalingsbeskjed, kan du laste ned kontoutdragene direkte fra Min Side.

Til slutt vil vi bare oppfordre til å sende inn ris og ros om Min Side til servicetorget (servicetorget@travsport.no).

 

Og helt til slutt ønskes en fortsatt riktig god travsommer!

Tron Gravdal, Sports-/avlssjef DNT
E-post; tron.gravdal@travsport.no

 

Les nettutgaven av løpsbulletinen for juli og august her.