Hultman: - Tren rett

Skrevet av Even Elvenes (Equus Media),  15.05.2018
Artikkelbilde
Stefan Hultman gjestet Norsk Hestesenter på Starum mandag 14. mai. Foto: Frøydis Barstad

Starum: Han kom som en fønvind, slo om seg med latter, og fikk årets trenerstudenter til å sitte lengst framme på stolen. 

Starum: Han kom som en fønvind, slo om seg med latter, og fikk årets trenerstudenter til å sitte lengst framme på stolen.
- Tren hvordan du vil, tren hvor som helst, det viktigeste er å trene rett, rådet Stefan Hultman mandag ettermiddag.

Hultman var i slag, og vel så det. Munterheten er viden kjent, for uinnvidde var Stefan en av Sveriges absolutt mest framgangsrike trenere inntil han ble satt kraftig på bakken etter sykdom. 

Rørt
- Jeg hater å bli intervjuet, og liker absolutt ikke å stå i sentrum, men må si at reportasjen Tony Ryttare lagde det året Maharajah var tre år, er det fineste jeg vet. Underveis i programmet ble jeg spurt om mine drømmer. Det var å vinne Kriteriet, Derby og ikke minst Prix d’Amerique. Når jeg tenker på det hele så blir jeg rørt, sa Stefan til gjengen som lyttet nøye.
Han brast litt i stemmen den godeste Hultman, og tørket en tåre. 
Stefan fortsatte, og tok for seg treningsprinsipper, hestens eksteriør og var innom en og annen artig historie fra sitt lange liv i travsporten. 
- Dette skriver du ikke, smalt det to ganger fra Stefan underveis. En av historiene var om Maharajah, og den skal han få lov til å publisere i en eventuell framtidig bok.

Godt mottatt
For de som ennå ikke har besøkt Starum er det på tide. Ta turen, besøk Norges hestesenter - pent beliggende sør for Gjøvik og med sikt utover Mjøsa. 
- Vi har 160 hester oppstallet på det meste. Det arrangeres kurs og skolering av ymse slag. Totalt er 1500 til 2000 studenter innom i løpet av sesongen, fortalte daglig leder Vegard Thune som roset årets kull med trenerspirer. 
- En fin gjeng med godt humør, påpekte han.

Forskjellige retninger
Kullet med studenter, ti i antall, går mot en spennende avslutning i trenerutdanningen. I slutten av måneden venter eksamen, og deretter er det fritt fram. Såfremt man består da.
- For min egen del blir det mer skolering, kommenterte Haakon Ydersbond som hører hjemme i Hemnes på delet mellom Akershus og Østfold. 
- Internasjonale studier på Universitetet tar til i høst. Deretter kan det bli å satse som profesjonell i travet, poengterte Haakon. 
- Hjemme i Melhus venter en stall full med hester, så fort jeg er ferdig på Starum starter jeg, fortalte Vegard Lundstrøm Wolden, deleier av fjorårets Derbyvinner Will Prinsen. 
- Han kjørte jeg hurtig med forrige uke, alt er på stell foran lørdagens løp, tipset Vegard ivrig. 
- Jeg går til ny stalljobb, til Kjetil Helgestad, fortalte Sunniva Husby, opprinnelig fra Skaun i Sør-Trøndelag. 
Magnus Teien Gundersen har også satt planer for framtiden. 
- Etter eksamen starter jeg. Det blir å drive mitt eget hjemme på familiegården i Nittedal. Det ser jeg fram til, poengterte han. 
Ronny Lauritzen fra Kvernaland i Rogaland kommenterte:. 
- Jeg vil leie meg inn på en gård på Øksnevad og håper å lykkes. Travsporten er spennende, året her på Starum har vært fint. Ikke minst er miljøet oss studenter i mellom godt, og har gitt nye venner. 
- Etter endt utdanning skal jeg videre til jobb hos Kristian Bjørnerød, det ser jeg fram til, fortalte Jenny Martine Theodorsen som hører hjemme i ytre Østfold. 
- Jeg går til stalldrift på Biri, og vil satse, meldte Karina Vudduaune. Hun er bosatt på Gjøvik, men kommer fra Åsen i Nord-Trøndelag. 
Hilde Marie Østborg fra Levanger står i valgets kval. Enten satser hun videre innen sporten og som stallansatt, eventuelt blir det mer studier. 
- Jeg har ikke bestemt meg ennå, fortalte Østborg. 
Aina Skiaker vil også satse framover, hun bor ikke så langt unna Starum. 
Sistemann i årets kull er Joakim Rasmussen.