Månedens hesteeier mai 2018

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  21.07.2018
Artikkelbilde
Agnor med kusk Jarle Morten Sørmo - her fra seiersløpet på Leangen 14.mai.(Foto: Hesteguiden.com)

Månedens hesteeier for mai måned ble plukket ut for en tid tilbake. Utmerkelsen ble overlevert på Leangen sist helg og det til en overrasket, glad og etterhvert målløs mottager av oppmerksomheten.

Månedens hesteeier for mai måned ble tildelt Lars Garberg Kvåle fra Fannrem, juryens begrunnelse for valget er som følger:

Månedens hesteeier for mai måned tildeles Lars Garberg Kvåle fra Orkdal. Lars må sies å kunne være av travslekt i generasjoner. Født og oppvokst som nabo til Stormoen travbane og Bakkgjerdet, hvor Garbergslekta har sine røtter og som av mange regnes som «travsportens vugge». Etter i mange år ha jobbet i anleggsbransjen rundt det meste av landet, så er det først i de senere årene at han har hatt anledning til å ta opp igjen hobbyen for fullt. Lars har for tiden seks hester på treningslista, og har i år allerede rukket å starte på 9 forskjellige travbaner i Norge og Sverige, fra Magnor til Umåker.Troll Ess, som han har hatt siden 4-årssesongen, tok sin første seier i den 59. starten nå i mai måned, men også Agnor fulgte opp med 2 seire – den ene sågar på hjemmebanen i Orkdal. Det Norske Travselskap håper utmerkelsen sporer til videre innsats og engasjement i sporten i mange år enda. Gratulerer så mye Lars.

Intervjuet som ble foretatt på Leangen i forbindelse med overrekkelsen kan man se og høre her.