Torsdagsløpet klart

Skrevet av Marius Hoel Lundstein ,  20.02.2018
Artikkelbilde
Will Prinsen er blant utøverne som forsvarer de norske fargene i Paris førstkommende torsdag. Foto: Hesteguiden.com

Det ble ingen stor suksess i det første av to kaldblodsløp på Vincennes søndag. Nå er startlisten for det andre løpet klart.

Torsdag er det klart for det andre av to kaldblodsløp på Vincennes. Det første løpet ble ingen stor suksess for de norske hestene. Ask Eld som var spilt til løpets favoritt galopperte fra start, og sjenerte samtidig Søndre Jerkeld litt. Ask Eld ble disket, mens Søndre Jerkeld gikk et bra oppløp og ble best av de norske på 5te plass. Will Prinsen og Spik Mollyn fulgte på plassene bak, og fikk de to siste premiene i løpet. Løpet endte opp i en målfotofinish hvor finske Josveis trakk det lengste strået, knepent foran svenske Tand Tuff. 

Rapportene fra Grosbois er stort sett positive etter det første løpet, og flere er sugne på revansje.

-  Ask Eld er litt barnslig og giret seg opp litt for mye. Blant annet var det skummelt med alle bilene på indre bane. Bjørn sa at han rett slett ble litt for hissig fra start. Formen virker til å være på plass så vi får håpe han nå har gjort seg kjent med Vincennes, og kan få sin revansje på torsdag, sier trener Lars Magne Søvik.

-  Søndre Jerkeld gikk et veldig fint løp etter den litt uheldige starten. Dessverre fikk han tråkket seg på søndag. Vi har hatt veterinær til å se på benet, og det ser ut til å bli bedre hele tiden. Jeg håper det går fint med beinet, for formen virker i alle fall upåklagelig, sier deleier og trener Jan-Eirik Bergesen.

-  Spik Mollyn ble litt for hissig i tet, og han pullet bort for mye krefter. Ellers var hesten veldig fin å kjøre, sa kusk Erik Raffin etter at Spik Mollyn trakk seg fra tet på søndag. Torsdag er treneren Geir Gudmestad på plass i Paris, og setter seg opp bak Spik Mollyn. Geir har vunnet på Vincennes tidligere, da med Doktor Jaros.

-  Litt for dårlig tempo for Will Prinsen. Avslutningen var bra. Torsdag kjører vi med sko på alle fire, sier trener Anders Lundstrøm Wolden som skal kuske selv på torsdag.

Startlistene finner du ved å trykke her.