Første ledersamling arrangert

Skrevet av Marius Hoel Lundstein ,  27.02.2018
Artikkelbilde
Ledersamling - Prosjekt Ungdomstrav

Fredag 23. og lørdag 24. februar ble første ledersamling for ledere/potensielle ledere av forbundsvise ungdomsforeninger arrangert. Kort oppsummert; en engasjerende samling!

DNTs første ledersamling for leder/potensielle ledere av forbundsvise ungdomsforeninger gikk av stabelen i helgen som var. Formålet med samlingen var at det skulle være et kompetanseløft for de personene som skal bedrive ungdomsarbeid i forbundene, samtidig som det skulle være en arena for nettverksdannelse.

På første dag av samlingen var DNT som organisasjon og Prosjekt Ungdomstrav i fokus. Formålet med ungdomstravet er å legge til rette for og skape et godt ungdomsmiljø med tilhørighet og trivsel. Dette skal bidra til personlig og hestefaglig utvikling for ungdommer på alle nivåer i norsk travsport, slik at overgangen fra ponni til stor hest blir naturlig og motiverende. Et av de viktigste tiltakene i dette arbeidet er etableringen av de forbundsvise ungdomsforeningene. De forbundsvise ungdomsforeningers oppgave er å fungere som et utvalg under forbundet, der primæroppgavene er å legge til rette for og skape lokale ungdomsaktiviteter.

Andre dag av samlingen inneholdt både praktisk arbeid og foredrag om ulike temaer som kommunikasjon, motivasjon og det å være en rollemodell. Mye av dagen gikk til praktisk arbeid med løsning av oppgaver i grupper. Oppgavene tok for seg beskrivelser av nåtiden, ønsket fremtid og hvilke elementer som er viktig på veien frem mot den «ønskede fremtiden». Blant sentrale elementer som kom frem her er ungdomsforeningens fokus på «hvem gjør hva». En klar organisering og fordeling av oppgaver i et rekrutteringsarbeid er nødvendig for å sikre god utnyttelse av de tiltak som man ønsker å gjennomføre.

 

Det Norske Travselskap ønsker å takke alle deltakerne som deltok på samlingen. Gode drøftinger, refleksjoner og ideer ble delt med godt engasjement. Vi har stor tro på at alle deltakere kommer til å "gjøre en forskjell" i sitt forbund og legge ned et godt stykke arbeid for ungdomstravet.

En ny ledersamling er allerede under planlegging, og her vil vi evaluere arbeidet som har foregått så langt. Imellomtiden ønsker vi alle forbundene lykke til!

Besøk ungdomstravets nettsider ved å trykke her.