Prinsessen skal kjøre totalisatorløp

Skrevet av Marius Lundstein ,  06.08.2018
Artikkelbilde
Prinsesse Märtha Loiuse skal kjøre totalisatorløp på Bjerke 8. september. Foto: Hesteguiden.com

Prinsesse Märtha Loiuse kjørte ponniløp under NM-helgen på Biri Travbane i sommer. Nå tar hun lisens og under Klasseløpshelgen på Bjerke skal hun kjøre totalisatorløp.

Prinsesse Märtha Louise har gjennom hele sitt liv drevet med hest. Først og fremst som sprangrytter der hun over lang tid har konkurrert på høyt nivå.
Sammen med Geir Kamsvåg startet prinsessen i 2017 en egen youtube-kanal. Hest360 heter kanalen som har som mål å samle alt om hest i en kanal og bidra til å spre hesteglede ut til folket. Du kan se Hest360 ved å trykke her, eller besøke deres facebookside her

Under Norgesmesterskapet på Biri Travbane i sommer duellerte prinsessen mot Kamsvåg i et ponniløp. Her måtte hun se seg slått av sin kollega, men flere har latt seg merke hennes gode kjørestil. Nå tar hun nye utfordringer i travbanen! 

Lørdag 8. september under Klasseløpshelgen stiller Prinsessen til start i et totalisatorløp. Første steg er nå å gjennomføre et lisenskurs. Her blir det både teori og praksis, med eksamen i prøveløp. Prøveløpet blir kjørt med autostart, siden det er startmetoden i det løpet hun skal delta i. 

Løpet blir for 8 hester med grunnlag mellom 200 000 og 500 000 kroner, og med en poenggrense på 700. DNT forbeholder seg retten til å plukke ut egnende hester og kusker. 

Det Norske Travselskap ønsker Prinsesse Märtha Louise lykke til med forbredelsene, og vi ser frem mot å se hun i sulkysetet på Bjerke 8. september.