Ny vogn til Stallen på Gaustad

Skrevet av Marius Hoel Lundstein ,  03.08.2018
Artikkelbilde
Resultatet av "auksjon før auksjon" 2017 ble en ny kjørevogn. Foto:Stallen på Gaustad

Under Klasseløpsauksjonen i 2017 arrangerte DNT "auksjon før auksjon". Dette var en veldedighetsauksjon der pengene skulle gå til et godt formål. 

I 2017 arrangerte DNT "auksjon før auksjon". Både organisasjoner og private personer donerte utrop til auksjonen. Hver eneste krone som kom inn skulle gå uavkortet til en sak som berører mange mennesker i samfunnet, og det ble bestemt at "Stallen på Gaustad" skulle være mottaker. 

Stallen Gaustad Oslo Universitetssykehus er en liten poliklinikk under avdeling for Rus og avhengighet, seksjon Ung. 
Poliklinikken består av to kaldblodstravere, en varmblodstraver, en dølahest, en Nordlandshest/Lyngshest, en fjording, en stallmester, en psykolog, en sosionom, en sykepleier, og en hestefaglærling.
Her tilbys hesteassistert terapi hovedsakelig til unge rusavhengige, men det er også åpnet opp for voksne med psykiske lidelser og/eller rusavhengighet.  Temaer det jobbes med sammen med hestene kan være grensesetting, kroppsbevissthet/tilstedeværelse, omsorg/egenomsorg, skam, traumer, håndtering av vanskelige følelser, mestring, kommunikasjon, o.l. Erfaringene viser at hestene bidrar utrolig mye for pasientenes utvikling/bedring. Du kan se mer av "Stallen på Gaustad" ved å trykke på følgende link: https://www.facebook.com/StallenGaustad/?fref=ts 

"Auksjon før auksjon" samlet totalt inn 40 000,- kroner til Stallen på Gaustad. DNT mottok i sommer den gledelige meldingen om at pengene nå var brukt til innkjøp av en ny kjørevogn med maratonsele. I tillegg planlegges det innkjøp av lundedrag. Utstyret skal benyttes i det daglige virket til poliknilikken. 

Vi takker igjen for alle som donerte utrop til auksjonen og for de som var med i budgivningen.