Innmeldingslistene klare

Skrevet av Tron Gravdal,  18.08.2018
Artikkelbilde

Nå er listene over innmeldte hester til kvalifiseringene til Klasseløpene lagt ut. Dette er en urangert liste over alle innmeldte.

Det blir tre kvalifiseringsløp for hvert av kriterieløpene, samt de to derbyløpene for kaldblodshester. Det betyr at det er fire hester fra hvert kvalifiseringsløp som går til finalene.

Begge derbyløpene for varmblodshester får hele seks kvalifiseringer. Dermed blir det kun to hester fra hver kvalifisering som går til finale her.

Senest mandag morgen klokken 09.00 vil det legges ut lister hvor hestene er delt opp i sine respektive kvalifiseringsløp. Endring av kusk gjøres mellom kl. 13.00-14.00 på mandag.

Totalt er det innmeldt 281 hester. Det er 25 hester færre enn i fjor, men da skal vi huske på at fjoråret var langt bedre enn «normalen». Sammenligner vi 2014, 2015 og 2016 er årets innmeldingstall helt på høyde med de årene.

Kaldblodshestene leverer som normalt, og det er en veldig jevn fordeling mellom de fire klassene med 27 hester i begge kriteriekvalifiseringene, og 29 i begge derbykvalifiseringene. Dette er bak fjorårstallene, men da var det spesielt derby åpen klasse som dro opp totalen. Samlet er det innmeldt 112 kaldblodshester, det er bedre enn årene 2014, 2015 og 2016.

Blant varmblodshestene er det svært gledelige tall for 4-åringene, og tilsvarende skuffende for 3-åringene. I hoppederby er det hele 55 hester innmeldt. Det betyr seks kvalifiseringer med ni hester i fem av løpene og ti i det sjette. Mens det totalt er 18 flere derbyhester i årets kvalifiseringer sammenlignet med fjoråret er det en nedgang med 28 hester i de to kvalifiseringsløpene til kriteriet.

Alle løpene blir avviklet den dagen de er oppsatt i løpsbulletin.

Uansett antall deltakere i de ulike klassene så blir kvaliteten på kvalifiseringsløpene høy, og alt ligger til rette for en strålende finaledag søndag 8. september.

Se innmeldingslistene her.