Skolebesøk på Bjerke Travbane

Skrevet av Marius Hoel Lundstein ,  05.04.2018
Artikkelbilde
Hvam VGS og Kjelle VGS var på skolebesøk på Bjerke Travbane onsdag 4. april

Onsdag 4. april var Hvam Videregående Skole og Kjelle Videregående Skole på besøk hos det Norske Travselskap og Bjerke Travbane. 

Elever og lærere fra hestelinjene på Hvam Videregående Skole og Kjelle Videregående Skole besøkte Bjerke Travbane onsdag 4. april. En gruppe på omlag 30 personer fikk innføring i norsk travsport og omvisning på banen. 

Arenasjef på Bjerke Travbane, Arild Engebretsen. startet med en innføring om Bjerkebanen, og de ulike fasiliteter - for både publikum og aktive utøvere - som banen har. Neste på programmet var Det Norske Travselskap. Marius Lundstein tok et historisk blikk på sporten, og hvordan dets funksjon og oppbygning fungerer i dag - med spesielt fokus på travsportens samfunnsmessige betydning. Etter dette kom DNTs sjefsveterinær, Anne Wangen. Wangen redgjorde for travsportens arbeid med hestevelferd, herunder fokusområder som antidoping, og reglement og etiske retningslinjer. 

Etter dette gikk turen ut på Bjerkearenaen. Første stopp var Bjerke Dyrehospital. Her fikk vi innføring i hva dyrehospitalet kan tilby av tjenester, med innlagt omvisning i røntgenrom, operasjonssal, oppvåkningsrom, tredemølle, mønstringsgang og staller. Både en veterinær og en dyrepleier var med oss på besøket som ga nyttig informasjon og innsyn i de prosesser som kan oppstå ved sykdom hos hest. 

Så var det på tide å oppleve travsporten på nært hold. Anders Wolden viste frem sin travtrenervirksomhet og fortalte om grunnleggende prinsipper ved å trene en travhest. Deretter var vi innom Oslo Travklubb sin ponnistall. Ponnistallen er et SFO-tilbud for to skoler, og flotte ponnier ble vist frem til stor begeistring for de besøkende. 

Omvisningsrunden ble avsluttet med en tur innom gjestestallene på Bjerke. Det var som normalt travkjøring på Bjerke denne onsdagen, og de besøkende fikk snakke med aktive utøvere og se hvordan hestene klargjøres for start. Resten av kvelden gikk med til god middag i restauranten og spennende travløp. 

Vi takker for besøket, og ønsker samtidig velkommen igjen! 

 

Ønsker din skole å besøke oss? Ta kontakt da vel!
Epost: servicetorget@travsport.no
Telefon: 22 95 60 00