Strålende Anna

10.09.2017
Artikkelbilde
Karmland Anna imponerte i Norsk Travkriterium for hopper. (Foto: Terje Andersen)

Norsk Travkriterium for hopper: Det første klassiske løpet er unnagjort, og tre år gamle 2 Karmland Anna leverte et fantastisk løp til sikker seier, verd 250 000 kroner.

Av Magne Engebretsen, Equus Media

 

4 Bjørnemyr Tara var kjappest fra start i Norsk Travkriterium for hopper, men en offensiv Örjan Kihlström klemte til med 5 Zicolina og var snart i føringen. 2 Karmland Anna ble uten rygg da Zicolina fikk teten, og Frode Hamre satte resolutt fart og presset Bork Odin-hoppa til tet etter 800 meter. Farten var tøffe 1.24,1/500 meter og 1.24,8 første 1000. En overaskende god 6 Haugestad Alma tok seg fram via annetspor i sisterunden, var oppe i ryggen på Karmand Anna gjennom siste sving, men feilet da hun skulle forsøke å gå i nærkamp. En god Karmland Alma holdt stilen på mesterlig vis og vant enkelt, mens en meget positiv 6 Haugestad Alma kom nedpå til annen. 10 Mjølner Torine fikk et fint løp i tredje par utvendig og holdt fint til tredje, mens betrodde 9 Lykkje May kom flott tilbake til fjerde etter å ha feilet i tredje par utvendig etter 600 meter.
- Jeg hadde hesten hjemme til april. Da bestemte jeg meg for å sende henne til Frode Hamre, og det har jeg aldri angret på. Det har vært en enestående service fra ham og hans team! Dette var stort for meg, sa eier John I. Naustvik etter seieren.
- Hoppa trengte mer fart i kroppen, og jeg merket tidlig at dette var en traver utenom det vanlige. Løpet ble ikke slik jeg hadde tenkt meg, men hun fungerte strålende. Dette var en seier som smakte, sa en fornøyd Frode Hamre.

Vinnertiden var 1.27,5a/2100 meter.