Forus Travbanes ungdomsgruppe på tur

Skrevet av Anette Leiren,  18.09.2017
Artikkelbilde
Rogalands Thomas Sverre Karlsen vant finalen av TGN`s Ungdomsserie med Hez So Perfect. Foto; Hesteguiden.com

I forbindelse med Klasseløpshelgen, dro ungdomsgruppa fra Forus på tur igjen. Vi har mottatt reisebrev fra Elin Lode, leder av Forus Travbanes ungdomsgruppe.

Grytidlig flyavgang fredag morgen fra Sola for å kunne besøke Stall Gundersen på veg til Bjerke. Klokka litt over 9 var vi på plass. Geir Vegard var ute og kjørte, men vi ble tatt vel imot av Lotta og co. Hun tok oss med rundt i ulike staller og luftegårder, for å hilse på storløpsdeltagerene. For oss var det ekstra stas med Nice Eleven L som er fra Rogaland. Vi fikk også hilse på mora til Support Justice og heilbroren hans. Veldig flott føll. Geir Vegard kom så og fortalte om treningsløypa og hans egen treningsfilosofi. Turen gikk så videre til Bjerke hvor flere var aktive hjelpere med hester som skulle selges på Klasseløpsauksjonen fredag kveld. Vi fikk også med oss løpa før auksjonen.

Lørdag var det tidlig på an. Nå var det Anders Lundstrøm Wolden som skulle besøkes. Han fortalte om sine hester og sin treningsfilosofi som trener på Bjerkebanen. Dette var en helt annen måte å trene på enn hos Gundersen som har skogsløyper.

Videre gikk turen til Trav og Galopp Nytt sine lokaler. Holm Amund Holmsen fortalte oss litt om historien til TGN og utvklinga rundt utgivelse før og nå. Vi fikk stå og lure i kulissene mens de laga reportasje med Ove Wassberg til fredagens TGN TV. Kurt Hella ga oss en innføring i hvordan svare når du får en mikrofon opp i fjeset på lørdager. Budskapet var å være ærlig og gi positive tilbakemeldinger om hesten din.

Så var det tid for løp og vår egen Thomas Sverre Karlsen vant TGN seriens finaleløp. Kjempebra! Lørdag kveld var det ny Klasseløpsauksjon og vi fikk oppleve tidenes salg i Norge med kr.950.000 for varmblodsåringen Te Amo Corazon.

Søndag var det endelig klart for finalene i Finn-Tack Norsk Travkriterium og VG Norsk Travderby. Det var en veldig spennende dag, med mange flotte løp.

Vi vil få takke Geir Vegard Gundersen og teamet hans, Anders Lundstrøm Wolden og Trav og Galopp Nytt med Truls G. Pedersen, Holm Amund Holmsen og Kurt Hella for at de alle tok så godt imot oss og viste rundt. Det var veldig intessesant, lærerikt og spennende. Alt i alt en kjempekjekk tur!

Hilsen Maylen, Irmelin, Kine, Ida, Thea, Tord, Thomas Sverre, Torleif, Anne Catrine og Elin