Gode sjanser på Solvalla

Skrevet av Kim Are Sveen,  28.09.2017
Artikkelbilde
Foto: Per Erik Hagen

Lørdag kjøres UET-Derby, samt EM for 3-åringer på Solvalla. Norge stiller med Born in the U.S.A. og Cokstile i UET-Derby, mens Hard Times, Black Talisman og Ghazi B.R. representerer i EM.

Førstepremien i UET-Derby er på hele 1.953.760 svenske kroner, mens vinneren av EM får 500.000. De norske 4-åringene, og spesielt Born in the U.S.A., må sies å ha en god sjanse fra sitt førstespor når startbilen etter planen slipper feltet avgårde lørdag kl1727. Cokstile bør også ha mulighet for en fin reise fra sitt 9. spor. Går det an å håpe på norsk tet og lederrygg etter at de første 500 metrene er tilbakelagt?

Hele finalefeltet til UET-Derby finner du her.


Foto: Hesteguiden.com

I EM for 3-åringer med forventet start kl1844, er det de tre første fra årets varmblodskriterium som skal forsvare de norske fargene. Hard Times som for en måned siden stod med beskjedne 51.450 kroner innkjørt i karrieren, står to starter senere med et grunnlag på 1.716.715 SEK og er gjort til favoritt i Solvallas baneprogram, men må sies å møte svært kvalifisert motstand. Black Talisman (spor 3) og Gazhi B.R. (spor 12), blir neppe mye betrodd av broderfolket, men med norske briller virker det vanskelig å hevde at deres sjanser er vesentlig dårligere enn favorittens.

Startfeltet til EM for 3-åringer finner du her.

Komplett baneprogram til lørdagens løp på Solvalla finner du på www.travsport.se/tkal