Første og tredje

10.09.2017
Artikkelbilde
Madelen L.T.C. vant Norsk Travderby for hopper. (Foto: Terje Andersen)

Norsk Travdeby for varmblodshopper: Pappa Eirik vant. Sønn Marius fulgte opp med tredjeplass, og han trener begge. Norsk Travderby for varmblodshopper ble et meget severdig oppgjør og med 1 Madelen L.T.C. som vinner.

Av Magne Engebretsen, Equus Media

 

Løpet ble nok presis slik Eirik Høitomt hadde håpet på. Han klarte å svare opp innersporet med 1 Madelen L.T.C. 8 Fortuna B.R. var på vei fram utvendig etter 800 meter, men da kastet hun seg over i galopp. 5 Rebella Mystic ble da uten rygg, men det var for en stakket stund. Geir Vegard Gundersen satte fart fra annet par utvendig ved målpassering. 2 Nice Eleven L. begynte å legge press på 1 Madelen L.T.C. som hadde passert på 1.13,6/500 meter og 1.14,3 første 1000. Nice Eleven L. så ut til å koble et grep ut av siste sving, men en tøff Madelen L.T.C. var tapper og svarte opp til seier. 3 Lady Lane angrep fra fjerde par utvendig på siste langside og fullførte bra til tredje. Betrodde 9 Reallyokay galopperte i køen i siste sving.
- Jeg følte meg ikke sikker, for Nice Eleven L. virket sterk på utsiden. Hoppa mi klarte dog å kontre, men jeg syntes hun var bedre i kvalifiseringen. Hun hadde mye luft i magen i dag, og jeg trodde at jeg skulle tape, men det var først 50 meter fra mål at jeg kjente at hun tok tak i det og kontret til seier.

Vinnertiden til Madelen L.T.C. var 1.13,3a/2100 meter, og førstepremien var 500 000 kroner.