Ask lett fra tet

10.09.2017
Artikkelbilde
Valle Ask og Tom erik Solberg vant Norsk Travkriterium for kaldblodshester. (Foto: Hesteguiden.com)

Norsk Travkriterium for kaldblodshester: Forhåndsfavoritten 3 Tekno Eld ble strøket kort før start. Det gjorde oppgaven mye enklere for 2 Valle Ask som vant meget sikkert for kusk og trener Tom Erik Solberg.

Av Magne Engebretsen, Equus Media

 

5 Järvsö Birger var kjappest fra start, men overlot snart til 8 Balder Mollyn. Sistnevnte slapp i sin tur til favoritten 2 Valle Ask etter 700 meter. Han passerte på 1.24,2/500 meter og 1.25,4 første 1000 meter. 10 Bokli Rapp travet utvendig, men i tredjespor kom 4 Lome Diamant. Han feilet, huket hjul med Bokli Rapp og skapte litt røre. Framme i tet hadde Valle Ask god kontroll. Tom Erik Solberg passet bare på at 8 Balder Mollyn ikke skulle få luka for tidlig, men den kom midt på oppløpet, og hesten var meget god toer for Per Oleg Midtfjeld. 9 Delsbofaks angrep fra køen på siste langside og fullførte flott til tredje. Førstepremien lød på 500 000 kroner, og vinnertiden var 1.27,1a/2100 meter.
- Jeg kjørte på sikkerhet fra start, fikk teten etterhvert og følte at jeg hadde kontroll. Dette er min fjerde seier i Norsk Travkriterium, og jeg vant for en hesteeier som har vært tro mot meg. Dette smakte selvfølgelig stort, sa Tom Erik Solberg.
- Dette var utrolig. Jeg har vært med i fire klassiske finaler tidligere, og nå lyktes vi. Dette var enormt, sa eier Oddbjørn Johansen etter seieren.