Flott innsats i UET-Derby

Skrevet av Equus Media,  01.10.2017
Artikkelbilde
Born In The U.S.A. (ytterst) spurtet strålende, men han rakk ikke fram. Foto: Kanal75

Born In The U.S.A. leverte en sedvanlig sterk sluttspurt, men tapte på målfoto. Annenplassen i UET-Derby var verdt rundt 950 000 kroner. Ingen klaff for 3-åringene i EM. 

Born In The U.S.A. var sjanseløs på å forsvare innersporet, men kom ut i annet utvendig på første bortre når mulighetene for dette åpnet seg. Høitomt sendte hesten i angrep via tredjespor 600 fra mål, og på oppløpet nærmet Born In The U.S.A. seg ledende Drole de Jet meter for meter, men hesten til Nora U. Hanssen kom akkurat for seint. 

- Sølv er nederlag, sa skøytelegenden Knut "Kupper'n" Johannessen en gang i tiden, og det er dette også, men du verden for en hest vi har, oppsummerte en mildt sagt engasjert medeier Truls G. Pedersen til ATG Live like etter løpet. 

- Dessverre var ikke hesten helt kjørbar på oppløpet, forklarte Eirik Høitomt. 

Alle de fire første i løpet noterte kilometertiden 11,9a/2140. 

Den andre norske deltageren Cokstile smøg med innvendig og ble første utenfor premierekken. 

- Vi får bare erkjenne at formen ikke er like bra som tidligere i år, konkluderte kusk Lars Anvar Kolle

Kriterievinneren Hard Times havnet i dødens i EM for 3-åringer og ble sliten, mens Ghazi B.R. hadde lite å by på fra køen. Dermed ble Black Talisman beste norske på femte. 

- Jeg er svært fornøyd med Black Talisman som tapte noen plasser på at vi måtte ut i fjerdespor mot oppløpet meddelte Magnus Teien Gundersen etter løpet. Hesten tar med et løp i Bergen før sesongen er over. 

- Dødens i dette selskapet går bare ikke, konstaterte Ulf Ohlsson etter Hard Times' innsats. 

- Det er det første dårlige løpet Ghazi B.R. har gjort. Kanskje spilte reisen inn. Det var aldri noe trykk i ham, kommenterte Tom Erik Solberg