DNT´s Ungdomssamling 2017

Skrevet av Anette Leiren,  13.10.2017
Artikkelbilde

Årets ungdomssamling vil være en helg fullspekket med hestekunnskap!

Årets samling er lagt til Norsk Hestesenter på Starum, 10.-12. november.

Er du mellom 16 og 26 år, har en brennende interesse for travsporten og ønsker å være med på en samling der du treffer andre ungdommer med samme engasjement? Da håper vi å se nettopp deg på årets ungdomssamling! Samlingen er åpen for alle ungdommer med gyldig medlemskap i travlag.

 Det faglige programmet vil bestå av følgende:
* Forebygging av hestens helse, hestevelferd og antidopingarbeid – Anne Wangen (sjefsveterinær DNT)
* Hvordan ri en travhest – Hanne Dahl Lien (instruktør NHS)
* Treningslære, forberedelse og klargjøring av hest til start, utstyr osv. – Glenn K. Stenberg (instruktør 
   NHS)
* Foringslære – Øystein Bakken (instruktør NHS)
* Hovpleie – Jan Erik Minge (instruktør NHS)
* Hestens eksteriør, hvordan mønstre korrekt – Anders Järnerot (tidl. avlssjef DNT)
   NORSK HESTESENTER
NHS er det øverste faglige senteret for utdanning av hestepersonell, samt for avl av hest i Norge. I løpet av året arrangeres det her kurs innen mange grener av hestesporten og hestenæringen. Det er her på Starum travtrenerutdanningen foregår. NHS er alene i Norge om å utdanne travtrenere. 

NHS holder til i idylliske omgivelser i Østre Toten, om lag 10 mil nord for Oslo. Eiendommen inneholder en rekke flotte treningsfasiliteter og har plass til ca. 150 hester.

NHS er en stiftelse som består av 16 nasjonale hesteorganisasjoner. NHS mottar årlig ca. 29 millioner kroner i støtte fra Norsk Rikstoto, som igjen kommer av inntektene fra spill på hest.


PROGRAM
Fredag vil bestå av en faglig del med informasjon fra DNT, før sjefveterinær Anne Wangen vil prate om hestevelferd, antidopingarbeid og forebygging av hestens helse. Resten av kvelden vil vi tilbringe sammen i restauranten på Biri Travbane, der vi vil spise middag og følge kveldens løp.

Lørdag og søndag er begge satt av til kursing, både teori og praksis. Vi ønsker å gi våre ungdommer muligheten for påfyll av hestekunnskap innenfor en rekke viktige temaer. Lørdag kveld blir det felles middag på Starum kurshotell med bl.a. innlagt quiz på programmet.

Fredag 10. november
Innsjekk Starum kurshotell frem til kl. 14.00
Faglig samling kl. 14.30 – 18.00
Avreise med felles transport kl. 18.30 til Biri Travbane. Det er reservert bord til alle i restauranten, menyen er julematbuffet.

Lørdag 11. november:
Kursing kl.  09.00 – 17.00 – hvordan ri en travhest, hovpleie, foringslære  
Middag på Starum kurshotell

Søndag 12. november:
Kursing kl. 09.00 – hestens eksteriør / mønstring, treningslære, forberedelse og klargjøring av hest til start, utstyr osv.
Samlingen avsluttes ca. kl. 16.00.

Vi tar forbehold om at det kan skje endringer i programmet.

Pris pr. deltaker er kr. 1.000,-*

I prisen inkluderer følgende:

  • Overnatting 2 døgn inkl. frokost og lunsj – Starum kurshotell
  • Enkel bevertning ved ankomst
  • Bord i restauranten på Biri Travbane – julebuffet, dessert, drikke og program
  • Transport til/fra Biri travbane
  • Middag lørdag

*Reise til og fra Starum må bekostes selv. Transport til/fra Oslo Lufthavn Gardermoen vil det bli gitt nærmere beskjed om når vi vet hvor mange som kommer med fly.

Ansvarlig reiseleder: Anette Leiren

Påmeldingsfrist: Fortløpende, senest fredag 27. oktober. Påmelding gjøres via ditt travlag til forbundet v. forbundssekretær.

Vi har ca. 40 plasser og vi håper alle forbundene vil være representert på samlingen. Antall plasser pr. forbund vil tildeles etter antall medlemmer i den aktuelle alder, minimum 2 plasser. Etter påmeldingsfristen åpner vi opp for førstemann til mølla, uavhengig av forbund.

For travlaget: Vennligst oppgi travlag, navn på deltaker, fødselsdato, telefonnummer / e-post, samt faktura adresse. Det er hovedsakelig dobbeltrom som tilbys på denne samlingen. Dette for å kunne tilby flest mulig plasser. Oppgi navn/travlag dersom man har noen å dele rom med.

Påmelding sendes til: anette.leiren@travsport.no 

Vi oppfordrer travlagene til å sende sine unge, lovende medlemmer til en inspirerende og lærerik helg!

DNT´s Ungdomssamling 2017