Første løpsbulletinen for 2018 er klar

Skrevet av Tron Gravdal,  30.11.2017
Artikkelbilde
Løpsbulletinen for januar og februar

Løpsbulletinen for januar og februar 2018 er klar, og du får nettutgaven her! 

Når disse linjer skrives er vi på vei inn i årets siste måned. Tiden for å summere 2017 nærmer seg. Noen klassikere til skal kjøres før året er omme, og mange premiekroner skal fordeles. Dog kan vi alt nå slå fast at 2017 har vært et sterkt travår. Hva husker vi best? Jeg skal ikke begi meg inn på noen rangering, men noen dager huskes bedre enn andre.

Den følelsesladde Olympiatravsseieren til Lionel og Gøran Antonsen var en opplevelse av de sjeldne. Det var også Ferrari B.R.s fantastiske verdensrekordløp på Jarlsberg i mai. I den råsterke årgangen til Ferrari’en har det vært flere som har levert i ultraklassen. Phantasm Soa var «sjef» på Jarlsberg da også han sprengte 1.10-grensen. Cokstile slo alle i Derby og Born In The USA var snublende nære en triumf i selveste UET-derbyet på Solvalla. Endelig fikk Ferrari B.R. sitt internasjonale gjennombrudd da han vant Axel Jensens Minneløp. Det skal bli spennende å se hva hestene i «superårgangen» kan levere når de blir «voksne» til neste år. Nevnes må også I Love Paris’ triumf i EM for hopper.

Blant kaldblodshestene har det vært litt bytter i Tekno Odins skadefravær. Smedheim Solan vant Laumbløpet, Kleppe Slauren tok Meyer’n, Lome Brage var best på Kloster i påska, Odd Herakles sprintet 18 på Jarlsberg i sommer, Tekno Jerken ble Norgesmester for gutta på en dag Brenne Rødi slo Ulsrud Tea i hoppeklassen. Uslitelige «Super-Tea» var dog tilbake på topp da hun tok en svært bejublet hjemmeseier i Jacob Melands oktober. 

Selvfølgelig glemmes heller ikke klasseløpshelgen med alle de fantastiske unghestløpene hvor flere rutinerte storløpgrossister blandet seg med utøvere som sikret karrierens første klasseløpstriumf. 

Det er ingenting som ikke tyder på at 2018 også bør bli et bra sportslig år. Allerede i januar har vi selvsagt store forventninger til Lionel når han er klar for nok et vintermeeting på Vincennes. Kan det endelig være klart for norsk seier i Prix d’Amerique? Sjansene finnes der. Flere fine andre norske hester er også på plass, så det kan absolutt bli mer norsk suksess i Frankrike.

Premiebudsjettet er ikke klart når vi nå har skrevet ut løp for årets to første måneder. Derfor kjører vi i utgangspunktet videre med samme premienorm som vi hadde i 2017. Dog er vi tildelt en ekstra satsing for årets første kvartal. I praksis er det 2 millioner «friske» kroner som blir kjørt inn i premiematrisen i årets tre første måneder (pluss 250.000 som går til oppdretterpremier og 250.000 som går til galoppen). 

Vi har valgt å videreføre breddepremieringsprofilen som har vært benyttet i høst. Det har sett ut som om den satsingen har slått positivt ut på startfrekvensen, et tegn på at dette er noe trenere og eiere har satt pris på. Videre løftes det også førstepremier på enkeltstående hverdagsløp og endelig legges det opp til at lunsjløpene i vinter stabilt kjøres med 14.000 i førstepremie. Satsing på bredden oppleves som utrolig viktig. 

Vi benytter anledningen til å ønske alle travvenner en fredfylt og hyggelig julehøytid og et godt nytt år.


Tron Gravdal, Sports-/avlssjef DNT

E-mail: tron.gravdal@travsport.no

Løpsbulletinen for januar og februar 2018 får du ved å trykke her.