Søstrene Lode imponerer på Forus

Skrevet av Organisasjonsavdelingen,  23.03.2017
Artikkelbilde

Stine og Maylen Lode startet med ponnitrav tidlig i ungdommen før de etterhvert skaffet seg sine egne travhester som de kjører selv. Tirsdag var det rekruttløp på Forus. Gjett hvordan det gikk!

Stine Lode stilte til start med Spenda Muscle i fra spor 6 og Maylen Lode i spor 7 med Joe Frazier. Løpet gikk med autostart over 2040 meter og det var 7 deltakere bak bilen.

Maylen dro rett til tet og holdt et jevnt tempo i front med Joe Frazier. Nedover oppløpet ble Joe Frazier utfordret av Spenda Muscle med søster Stine.  Men lillesøster og Joe Frazier holdt unna foran Spenda Muscle og Sine. Vinnertiden ble fine 16,8am.
Dette er ikke første gang de to søstrene kniver om seieren. Også i et rekruttløp i januar hadde de en tett oppløpskamp, men da var rollene byttet om med Stine og Spenda Muscle som vinnere.

Stine Lode er 19 år og har amatør- og montelisens. Hun startet med ponniløp i 2011, 14 år gammel.  Hun har kjørt 29 ponniløp inkl. 2 seirer. I 2013 tok hun ut rekruttlisens 16 år gammel og kjørt 37 trav-/monteløp. Hun eier hestene Call the Juge og Spenda Muscle som hun eier sammen med søster Maylen.

Maylen Lode er 17 år og har rekruttlisens. Hun startet med ponniløp i 2011, 12 år gammel. Hun har kjørt 42 ponniløp og vunnet 1 løp. Maylen tok rekruttlisens i 2015 og har kjørt 9 travløp med 2 seirer med sin egen hest Joe Frazier. Verdt å nevne er at Maylen har vært på trippel i 6 av 9 løp!

Stine og Maylen Lode gjør alt treningsarbeid hestene selv, godt fulgt opp av sine foreldre og tante Elin Lode.      
Begge er aktive i Rogaland Travforbunds ungdomsgruppe.

Stine og Maylen Lode representerer to unge damer som er både hesteeiere, trenere og kusker. I tillegg engasjerer de både foreldre, øvrig familie og venner når de konkurrer.

Begge har gått gradene fra ponni til stor hest og representerer fremtiden i travsporten. De er også levende eksempler på det som er målet med rekrutteringsarbeid mot barn og ungdom, nemlig å bidra til flere aktive hesteeiere og flere løpshester. Ungdommen duger og vi ønsker dem all lykke til videre med Call the juge, Spenda Muscle og Joe Frazier!