Dagskurs: Ridetrening for travere

Skrevet av Kari Hustad/NHS,  20.03.2017
Artikkelbilde

Ønsker du en smidigere traver? Bli med på dagskurs på nyåret - med eller uten hest. Her får du hjelp til å sette ridetreningen i system!

På dette dagskurset kan du ha med din egen travhest, men du kan også delta uten hest- til en lavere pris. Her får du gode tips til hvordan du kan skape en mykere og smidigere travhest gjennom løsgjørende og styrkende rideøvelser.

Målet med kurset er å hjelpe hesten og hesteeieren med en type trening som mange travere ikke er så vant med. Erfaringene er ofte at traverne svarer godt på en annen form for trening-både fysisk og mentalt. Kurset har med andre ord ikke til hensikt å lage ridehester av traverne- men å bruke øvelser fra ryttersporten som kan være nyttige for den aktive løpshesten.

Norsk Hestesenter på Starum inviteres det til dagskurs lørdag 29.april

Hanne Dahl Lien er til daglig instruktør på ridelærerutdanningen på NHS. Hun vil gjennomgå hvilken type sal som er egnet, og hun vil vise hvordan du selv kan jobbe med traveren for å få hesten mer smidig. Med på kurset er også ridelærer 3-student Astrid Marie Årdal som vil bidra som testrytter.

Kurset foregår i ridehus, og hestene som deltar får låne dagboks.  
Travere som deltar på kurset må være ridd på fra før, og deltakerne må selv ha med nødvendig utstyr for hest og rytter. Velkommen!

Pris: Kr 1300 (med hest)/ kr 500 (uten hest) inkludert lunsj

Påmeldingsfrist: 21.april

HER KAN DU MELDE DEG PÅ