Verdens beste andelshest?

Skrevet av Kim Are Sveen,  23.05.2017
Artikkelbilde

- Jeg måtte stå opp i natt for å se løpet en gang til, sier deleier Harald Grønby etter helgas utrolige oppvisning hvor Ferrari B.R. satt verdensrekord over mellomdistanse på 1,09,9.

Da hesteeiere.no la ut Ferrari B.R. for salg i andeler våren 2014, var en av de som fattet interesse 74 år gamle Harald Grønby fra Oslo. - Jeg kjenner Espen Edvardsen (tidligere DNT-ansatt som arbeidet for hesteeiere.no), og han anbefalte hesten på det varmeste. At det skulle gå så bra som dette, er det ikke mulig å drømme om en gang, sier Grønby.

- Min største opplevelse
- Løpet på Jarlsberg lørdag er en opplevelse av den typen du bare får en gang i livet. Å si at du har sett det på tv, vil jeg si bare utgjør en brøkdel av det å være til stede. Det som skjedde på lørdag er noe av det største jeg har vært med på i livet, og i alle fall i særklasse det største på en travbane, sier Grønby som også tidligere har vært med på å eie hester i andelslag.

- Trenger jo ikke å bli noe bedre
- Jeg kommer til å følge Ferrari B.R. i tykt og tynt. Om han så starter i Paris, Stockholm, Leangen eller Harstad, skal jeg garantere at jeg kommer til å være til der. Når det er sagt, mener jeg målet nå først og fremst må være Derby. Alt annet er underordnet. Men det spørs jo selvfølgelig hva de andre andelseierne mener da, og ikke minst treneren som ser hesten i det daglige. Bare hesten holder seg frisk, trenger han jo egentlig ikke å bli noe bedre enn dette, og likevel kunne duge i alle sammenhenger.

Roser oppdretteren og eier gjerne andelshest igjen
- Jeg har ikke gått inn i problemstillingene som gjør at DNT har valgt å ikke videreføre hesteeiere.no, men for oss som kunder og andelseiere, har det fungert helt strålende. En ting er i alle fall sikkert; Hadde Bjørn Rishaug, som jo må være en av Nordens beste oppdrettere, lagt ut en ny andelshest for salg i et slikt konsept, hadde jeg garantert vært med, avslutter Grønby som fortsatt suger godt på lørdagens travhistoriske karamell.

Bildet: Harald Grønby, Anders Hansen og Yngve Hansen med favnen full av pokaler etter lørdagens løp. Foto: Trav24.no