Tok NM-gullet på streken

23.07.2017
Artikkelbilde
Foto: Tekno Jerken og hans følgere etter seieren i lørdagens NM. (Foto: Hesteguiden.com).

Sørlandets Travpark: Lekre Tekno Jerken kom flygende over oppløpet i lørdagens NM åpen avdeling og nådde målstreken først. Eieren Tor Brænden jublet hemningsløst, det samme gjorde Erlend Rennesvik som ble stevnets tobeinte profil med to V75-triumfer.

Av Even Elvenes, Equus

Et NM henger høyt i alle sportsgrener. Så også i travet. Før mesterskapsoppgjøret lørdag var det nerver å spore hos de deltagende trenerne, og ikke minst blant kuskene. En som vandret urolig på publikumsplassen før start var rutinerte hesteeieren Tor Brænden. Hestetransportøren fra Oslo har en meget lang fartstid og vet hva som kreves for å hente hjem et NM-gull. Det forklarer gleden Brænden viste etterpå.

Fra løpet nevner vi at åpningen ble knallhard. Gylden Balder svarte ut favoritten Odd Herakles. Klokka viste 1.15/500 meter. Duoen førte an helt til siste sving hvor førstnevnte galopperte. Odd Herakles tok over en stakket stund, deretter ledet Kleppe Slauren nesten til målstreken. Men, Tekno Jerkens sluttspurt var voldsom og han snappet triumfen med et par centimeters klaring til Kleppe Slauren. 

- Endelig, nå var det min tur. Som jeg har ventet. Etter å ha sett målpassering tre, fire ganger skjønte jeg at det ble seier. Jeg berømmer Team Wolden og kusk Erlend Rennesvik, sa Brænden på seremoniplass. 
- Hest har jeg eid uten avbrudd siden 1961. Mitt liv har vært viet til travsporten, avsluttet Tor Brænden. 
- Dette er helt fantastisk. Forhåpningene steg nedover siste langside. NM er stort å få vinne, innrømmet kusk Rennesvik. 

Strålende av Wolden
Til slutt; en som virkelig er i hetluften for dagen er trønderen Anders Lundstrøm Wolden. Fra stallen på Bjerke lages til vinnere på stripe. Lørdag ble stor for Anders som fikk to V75-triumfer og ikke minst et NM. 
- Jeg er merket av Tekno Jerkens seier, sa Anders og slet med gråt i halsen. 
Vinnertiden ble 1.21.9/2609 meter. 

Rekord av Karlsson
Så til et annet poeng med lørdagens NM. Tommy Karlsson fikk oppleve den femte strake seieren som oppdretter. En unik prestasjon. Fire ganger Tekno Odin og deretter Jerken ligger til grunn.