NM for kaldblodshester lørdag

Skrevet av Equus Media,  21.07.2017
Artikkelbilde

Lørdag møtes landets beste eldre kaldblodshester i de 2 NM-løpene på Sørlandets Travpark. Åsrud Vilja sjokkerte i fjor mange med å ta skalpen på Ulsrud Tea i NM for hopper.

- Hun er like god som ifjor, tror eier og trener Tor Ørjan Johansen.

10 Åsrud Vilja i 4. løp/V75-1 var enorm da hun spurtet forbi 9 Ulsrud Tea ifjor. Til 36 ganger pengene vant hun faktisk ganske enkelt på 1.22,1a/2140 meter. Deretter fulgte hun opp med tredjeplass etter galopp og to imponerende seirer på 21,5a på sprint og 22,8 med voltestart over full distanse - før hun rekordforbedret seg uten å få premie i Unionskampen på Färjestad i september. Siden har hun vært borte fra løpsbanen:
- Hun pådro seg en gaffelbåndsskade. Heldigvis var det en beskjeden gaffelbåndsskade, og hun har godt grokjøtt, så hun er behandlet etter alle kunstens regler og har fått god tid på seg. Jeg begynte å trene henne igjen i januar og har brukt god tid på henne, sier Furnes-mannen Tor Ørjan Johansen som var en mildt sagt lykkelig mann i minuttene etter fjorårets overraskende NM-triumf:
- Det var ubeskrivelig morsomt å vinne det oppgjøret, og jeg tror ærlig talt at hoppa er like god i år. Tom Erik Solberg kjørte et hurtigarbeid med henne på Biri forrige fredag, og da gikk det skikkelig fort til slutt. Tom Erik var veldig fornøyd etterpå og mente at det bare var å melde. Visst har jeg stor respekt for 9 Ulsrud Tea, og jeg skal ikke si at vi slår henne igjen, men jeg ville absolutt hatt to hester på bongen, understreker Tor Ørjan Johansen.

Skoløs for første gang
Han røper videre at 10 Åsrud Vilja skal starte uten sko for alle første gang:
- Jeg hadde lyst til å teste henne skoløs også ifjor, men valgte å ikke gjøre det da. Nå synes jeg tiden er inne. Jeg drar til Kristiansand som optimist, og jeg merker allerede nå at nervene begynner å komme. Jeg tror knapt jeg har vært så nervøs foran noe løp, sier en blid eier og trener, Tor Ørjan Johansen.

Sørlandets travpark arrangerer V75, V5, V4, Dagens Dobbel og SuperTrippel. Slik er fristene:
14.10: V5A
15.00: V75
16.06: V4
16.48: Dagens Dobbel
17.05: SuperTrippel