Tredagers travfest

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  15.09.2016
Artikkelbilde
Arrangementansvarlig André Ringelien og speaker Kjell Erik Kristiansen er klare for nok en Klasseløpshelg på Bjerke: Foto: hesteguiden.com

Bjerke: Klasseløpshelgen er norsk travsports største festhelg med NM for damer, Kriteriet, Derby, Klasseløpsauksjon og finalen i UET Masters-serien som høydepunkter.

Totalt skal det utbetales nesten 17 millioner i premier fordelt på 29 løp fredag, lørdag og søndag, men arrangementsansvarlig André Ringelien forsikrer at landets hovedbane er klar til å ta imot publikum, deltakere og alle de firbeinte som skal konkurrere og skifte eier under Klasseløpsauksjonen. Der skal 159 åringer selges, og historien viser at det også kommer til å bli solgt både en og to klassiske vinnere.

Nuncio på plass
- Vi er klare for den store festen. Auksjonsteltet er oppe, banen er i topp forfatning og alle vi på Hestesportens Hus gleder oss til festen, sier Ringelien og legger til:
- Vi har plass til alle som vil komme. Det begynner å bli fullt i restauranten, men fortsatt er det plass – også søndag. Det er ingen grunn til å sitte hjemme, det blir ikke servert bedre sport på Bjerke i år. Klasseløpshelgen og finalen i UET Masters med Nuncio i antatt hovedrolle byr på det ypperste av hva travsporten kan by på, forsikrer arrangementsjefen og frister folk med denne fantastiske helgemenyen:

Fredag 16. september: 
Auksjonsområdet åpner kl. 12.00.
Visning i visningsringen kl. 13.00.
Første start ettermiddagstrav kl. 15.30.
Seks løp skal kjøres og fire av disse inngår i NM for damer. Det blir seiersintervjuer fra seremoniplass etter hvert løp og NM-seremoni etter at alle løpene er kjørt. Første utrop Klasseløpsauksjon kl. 18.00.

Her kan du lese alt om Klasseløpsauksjonen og se auksjonen live.

Lørdag 17. september:
Foredrag i Hestesportens hus kl. 10.00-12.00. Intervju med Øystein Tjomsland, Jan-Olov Persson og Kai Johansen om dagens travsport med mere, og fotograf Arild Hansen vil vise bildespeil og fortelle om kaldblodshesten. Intervjuer er Tore Fyrand.

Auksjonsområdet åpner kl. 10.00.
Visning i visningsringen kl. 12.00.
Ponniløp kl. 12.45.
Første totalisatorløp starter kl. 13.50.
Gulljackpot i V75, start. Kl. 15.00.
Gratis ponniridning kl. 14.00-16.00.
Første utrop Klasseløpsauksjonen kl. 18.30.
NM-bankett på Thon Hotell Linne kl. 18.30

Søndag 18. september:
Ponniløp kl. 12.35
Gratis ponniridning og barneaktiviteter fra kl. 13.00.
Klasseløpsfinaler kl. 13.00.
Finn-Tack Norsk Travkriterium
VG Norsk Travderby
Per Ulvens æresløp
Karsten Buers æresløp
Trygve Diskeruds minneløp.
UET Trotting Masters finale.
Internasjonal V75 med 19 millioner i potten starter kl. 15.10.

Det er forskjellige stands på publikumsplass hvor det er konkurranser for publikum. André Ringelien er intervjuer fredag, lørdag og søndag. Siste dag får han hjelp av Kjell Erik Kristiansen.