Solid av Cash Okay

Skrevet av Jan Elvestad, Equus,  07.09.2016
Artikkelbilde

Bjerke onsdag: Av mange flotte prestasjoner i de fire kvalifiseringsløpene til årets Norske Trav-Derby synes vi 9 Cash Okay i det andre kvalifiseringsløpet gjorde den beste figuren.

De fire kvalifiseringsløpene til Norsk Trav-Derby åpen klasse bød på flott sport, dette er hva vi noterte i de respektive løp:

I det første kvalifiseringsløpet kjørte Pål Buer på sikkerhet fra start og rundt første sving med storfavoritten 8 Greyhound d'Estino. Når feltet hadde funnet sine posisjoner satset han mot teten, fikk den, og siden var det hele over. Det ble en overlegen seier på 14,6, tilsynelatende totalt ukjørt. Buer er også trener av vinneren som eies av Per Sivertsen og Bengt S. Hagen.
3 Elite B.R. ble kjørt til tet, for så å slippe til vinneren. Prøvde å utfordre til slutt, men var helt sjanseløs med tanke på seier. Andreplassen var meget sikker, hesten gjorde en flott prestasjon. 10 Kicking Classic ble tredje ettter innvendig reise og sikret seg den siste finalebilletten.
Mye betrodde 6 Goneinaflash fungerte ikke optimalt for dagen og galopperte runden fra mål mens 5 W.J. Eminenet Bergen galopperte direkte fra start.

I det andre kvalifiseringsløpet fikk vi også se en meget god vinner i form av favoritten 9 Cash Okay. Tross labert tempo i tet og en posisjon i fjerde par utvendig rakk hesten fram etter angrep 800 meter fra mål. Seieren ble til slutt sikker på 15,1, en råsterk prestasjon av hesten som eies av Kjell Otto Molander fra Gamle Fredrikstad og trenes av Anders Lundstrøm Wolden. Som vanlig var Geir Vegard Gundersen stødig kusk. En lignende innsats i finalen kan bety klassisk triumf.

4 Ultimate Photo ble servert et helt perfekt løp av Eirik Høitomt, først tredje par innvendig så andre par utvendig. Så seiersfarlig ut inn på oppløpet men han måtte nøye seg med andreplassen. Tredje og siste finalebilletten gikk til 7 Malkin som fikk bestemme mye i tet etter en kjapp åpning. Han burde kanskje holdt noe bedre med tanke på tempoet i mellomrunden.
11 Gukko Raw holdt farten fint til fjerdeplass etter utvendig reise de siste 1500 meterne mens 6 Muscleman O. satt fast bak Malkin ved målpassering. Han kunne sikret seg en finaleplass med åpning.

Også i det tredje kvalifiseringsløpet ble det langt mellom hestene til slutt. Vinner ble favoritten 10 El Diablo B.R. som trener og kusk Frode Hamre påpasselig forserte til tet to runder fra mål. Siden fikk han bestemme tempoet akkurat som han ville og via en kjapp avslutning ble det en sikker seier på 14,2. Det var virkelig fin stil på hesten til BRInvest Danmark ApS ved målpassering.
Det var det også på andrehesten i mål, 1 El Toro B.R. I sin debut for Eirik Høitomt var det en klart forbedret hest vi fikk se. Framfor alt travet han fint nå, noe han langt fra har gjort hele tiden hos sin tidligere trener. Han avslutte flott etter sen åpning og er en stor fidus i finalen. 11 Hickothepooh avsluttet fint fra køen og sikret den tredje og siste finaleplassen.
Mye betrodde 4 Commander Nosto skuffet stort ved ikke å holde farten etter rygg på lederen underveis.

I det fjerde og siste kvalifiseringsløpet fikk vi en overraskende vinner i dansktrente 2 Akerman. Kusk og trener Jeppe Juel kjørte først til tet før han slapp til favoritten etter 500 meter. Det ble temposkjerping den siste runden og Akerman fulgte fint på hele tiden, og overrasket stort med å nedkjempe favoritten kort før mål. En flott prestasjon av overraskelsen som eies av Niels Juel fra Danmark. Vinnertiden ble moderate 15,4.
Storfavoritten 3 Photo Lavec ble toer, men skuffet stort. Per Oleg Midtfjeld fikk bestemme akkurat som han ville i tet og burde vunnet løpet enkelt, i stedet ble han spurtet ned av Akerman. 5 Canadian Rolls ble tredje etter å ha travet utvendig hele løpet, han gjorde et bra løp og fikk en velfortjent finalebillett.
Mye betrodde 4 L.J.'s Andy Hall kunne lite i den raske avslutning.

Sportrekningen ga følgende finalefelt:
1. AKERMAN
2. GREYHOUND d'ESTINO
3. EL DIABLO B.R.
4. ULTIMATE PHOTO
5. PHOTO LAVEC
6. MALKIN
7. HICKOTHEPOOH
8. KICKING CLASSIC
9. CASH OKAY
10. EL TORO B.R.
11. ELITE B.R.
12. CANADIAN ROLLS