Smell i Hoppe-Kriteriet

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  18.09.2016
Artikkelbilde
Clementine F.F. vant et dramatisk Hoppe-Kriterium for en jublende Åsbjørn Tengsareid. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Clementine F.F. sto for en kjempeoverraskelse da hun spurtet hjem seieren i en dramatisk finale i Hoppe-Kriteriet for varmblodshester.

Nice Eleven L. måtte åpne etter raske 10,5/500 for å få teten fra lynstartende Lady Lane som overaskende fosset til tet fra sjettespor bak bilen. N.Y. Diamond In the Sky forlot annet utvendig etter 700 meter for å gå fram i dødens, og de to favorittene begynte å duellere runden igjen. I siste sving var det klart at Nice Eleven L. var slått. N.Y. Diamond In the Sky overtok, men ble raskt passert av Rebella Mystic L. Hun så ut til å gå mot seier, men mistet aksjonen og ble satt under press av Clementine F.F., som satt i fjerde utvendig underveis og ble med i angrep 700 meter fra mål i rygg på Rebella Mystic L. For sistnevnte endte det i målgalopp, for Clementine F.F. seier.

- Enorm opplevelse
- Det var en enorm opplevelse å få kjøre først i mål. Jeg ble med i rygg 700 meter igjen, og det ble helt riktig for oss, sa trener og kusk Åsbjørn Tengsareid på seremoniplass.
Clementine F.F. ga hele 38,85 i vinnerodds, og hun vant på 14,1a/2140. Det er ny rekord i Hoppe-Kriteriet. Førstepremien var 375 000 kroner for 3-årshoppa som før kun hadde kjørt inn 84 000 kroner. Eiere er Stall Dreamlady fra Sørumsand.