Kvasnes best i NM

16.09.2016
Artikkelbilde
Kristine Kvasnes gikk til til topps i fredagens NM for damekusker på Bjerke Travbane. (Foto: Hesteguiden.com).

En seier og tre gode plasseringer lå til grunn. Dessuten unngikk rutinerte Kristine Kvasnes bøter. Dermed kunne hun ta imot NM-gullet på Bjerke fredag, det tredje totalt For Kvasnes. 

Norsk Mesterskap for damer ble severdig under kjøringen i Oslo. Gode kjørehender og bra taktisk sans kom til syne blant deltagerne. 
Og rett før det hele barket i vei, kjørte nestor Liv Haslie opp som master. To, tre hundre jenter i alle aldre var på plass, og det ble jublet høylytt for Liv, damenes frontkjemper for en berettiget plass i hestesporten. 
Etter fire oppgjør kunne rutinerte Kristine Kvasnes klatre til topps på seierspallen, hun ble vinner av NM for damer, og var godt fornøyd i etterkant.

- Tusen takk, åpnet hun sin seierstale med. 
- Det gikk stort sett bra i dag, jeg visste hvordan jeg lå an foran siste løpet, oppsummerte Kvasnes som dermed har tre NM-pokaler på hylla – årets, men også fra 2012 og 2013.  

Resultat årets NM for damekusker
1. Kristine Kvasnes           46 poeng
2. Anette Frønes               40
3. Silje K. Eilertsen             37
4. Amanda Robertsen       37
5. Karin Hauge                  32
6. Ragnhild Bjørnbeth       29
7. Christina Kjenner          27
8. Elisabeth Storetvedt     24
9. Renate Aarlie                22
10. Liss-Karin Sandvik     17
11. Louise V. Trudvang    17
12. Connie Engebråten    12

TRE DYKTIGE KUSKER. Anette Frønes (t.v.) tok sølv i fredagens NM.. Vinneren Kristine Kvasnes i midten, og bronsevinner Silje Kristin Eilertsen til høyre. (Foto: Hesteguiden.com). 

Fra løpene i NM ble følgende notert;

Dramatikk
Sørlandets representant Karin Hauge ble tilkjent seieren i det første mesterskapsløpet, men ikke uten dramatikk. I en lei situasjon runden igjen ble Winner Ivi sjenert, og tok til galopp. Samtidig landet Banker’s Go og Hauge utvendig for lederen, der de dirigerte og vant. 
Dommerne tittet nøye på reprisen, men valgte å frikjenne.
- En dum hendelse, hesten hang litt tom. Nå blir det bot på meg, dermed faller jeg ned på sammenlagtlisten, fortalte Karin Hauge etterpå.

Løste seg fint
I det enste oppgjøret fikk favoritten Perillat føringen etter noen hundre meter. Uten press i hele tatt ble det en enkel triumf for hesten Anette Frønes kusket. 
- Vi ble overfløyet, men fikk en luke ut på første langside. Perillat er sterk, han hadde masse igjen, mente Anette Frønes som tok karrierens første seier på Bjerke.

Kvasnes på streken
NM’s tredje avdeling ble til et bytte for rutinerte Kristine Kvasnes. Lederen Emil Fame dro unna i front, og passerte runden etter 1.13.8. Bak lå Kvasnes og godtet seg med Dixi d’Hilly. Over oppløpet seg sistnevnte ekvipasjen forbi Emil Fame, og vant knapt, men greit. 
- Det løste seg for vår del. Men, jeg var aldri trygg. Det kan gå veien for meg, viktigst er å kapre en premie i det siste NM-oppgjøret, smilte Kvasnes.

11,9 første 1000
Thai Simoni løste, og vel så det, fra start i det siste mesterskapsløpet. Hun dro i vei og var ikke til å stagge. Rundepasseringen ble klokket til 1.11.9. Tulle Toulouse travet sterkt utvendig og nådde igjen rømlingen på målstreken. Kusket gjorde Silje Kristin Eilertsen
- Jeg har en stor heiagjeng her i dag, de har gitt lyd fra seg kan jeg love. Hesten var svært sterk, og god, mente Eilertsen etterpå.