Topp norsk innsats

14.10.2016
Artikkelbilde
Phantasm Soa tok hjem 2. premien i fredagens EM for treårige varmblodshester på Vincennes i Paris. (Foto: Kanal75).

Norsk oppdrett duger, og vel så det. I fredagens EM for treåringer sluttet våre hester toer og treer.

Av Even Elvenes, Equus

Phantasm Soa ble ved sølvmedaljen, han avsluttet strålende sammen med Örjan Kihlström. Dessuten; Moni Viking, også den norsk, ble ved bronsen.

Så til selve løpet;
Regnværet gjorde forholdene sure på Vincennes i Paris, det virket å være tunge forhold. Løpet gikk over distansen 2100 meter med hjelp av bilstart.
Phantasm Soa gled tidlig til tet, men slapp etter hvert til et par konkurrenter. Over oppløpet kom hesten fra Hadeland sterkt tilbake til andreplassen.

Anders Lundstrøm Wolden er trener, Gudbrand Alm Skiaker er eier. Skiaker dro i vei til Paris tidligere i uka, og hadde forhåpninger. Fredag kveld fikk duoen se at favoritten Django Riff fra Frankrike var for god, men at Phantasm Soas sølvmedalje kom etter en svært imponerende innsats.

Og som ikke det var nok, Jan Lyngs Moni Viking travet også sitt livs løp, og til tross for en tung sisterunde på den sølete banen, ble det bronse. Frode Hamre trener sistnevnte.
Hvilken kveld for hester med norsk tilknytning.

Flott 4. plass for Nelson Nora
I EM for femåringer tok Nils Munkhaugens Nelson Nora, en solid 4. premie. Hoppa travet innvendig i tredje par sammen med Björn Goop. De siste 300 meterne gikk meget radig unna, og Nelson Norga greide ikke å henge med storfavoritten Bold Eagle mot mål. Uansett var prestasjonen oppløftende. I pengevei ble det 8.000 euro på hoppa som franske Vincent Lacroix trener.