Klart for Premiesjansen!

Skrevet av Sportsavdelingen,  08.03.2016
Artikkelbilde

Tirsdag 8. mars ble hest nr. 80 og 81 meldt inn til Premiesjansen for varmblods. Da er det klart for å gjennomføre Premiesjansen med dobbel premiering i Kriteriet og Hoppe-Kriteriet i 2017!

- Grensen for å sette i gang Premiesjansen for varmblods var satt til 80 hester eller mere. Påmeldingene har blitt levert til DNT jevnt og trutt i løpet av hele vinteren og interessen for å delta i Premiesjansen har absolutt vært større enn vi kanskje kunnet tro, sier Jan Hedrén, sportssjef i DNT og som har «importert» denne nyvinningen fra Sverige. 

I Sverige har ST sammen med ATG kjørt dette opplegg i tre år og er nå inne med påmeldinger til sesong fire. Der har dette blitt en stor suksess der over 800 varmblods deltok i 2015, av ca. 3.000 fødte hester. Utfallet i Sverige har også blitt slik at mange hester akkurat hentet dobbel premie i flere av de største årgangsløpene, som for eksempel Kriteriet og Derby. 

- Svenskene har ikke valgt dette opplegg for kaldblods, mens vi har lagt opp til denne fine muligheten for våre norskfødte kaldblods. Her trenger vi minst 50 påmeldte for å få dette til. Pr. nå mangler vi kun åtte hester, og det tror jeg at vi klarer innen mars måned er over, sier Jan Hedrén.

Siste dag for påmelding er 30. april. Da skal påmeldingsskjema vært sendt inn til DNT, enten på mail eller via vanlig post. Den eier som velger å gå for Premiesjansen vil med dette valg kunne ha mulighet til å få utbetalt dobbel premie i utvalgte unghesteløp. Baksiden er at det ikke blir utbetalt godtgjørelse for mønstringsløp. Siden Premiesjansen ble en mulighet har DNT operert med tanken at ikke gi disse hestene mulighet til å melde til mønstringsløp. Men etter mange innspill fra trenere og eiere har DNT nå ombestemt seg slik at vi nå lar disse toåringene allikevel kjøre mønstringsløp, men ikke få utbetalt premie.

- Vi har mottatt mange henvendelser i denne saken. Nå får trenere fortsatt mulighet å gi sine hester erfaring og rutine ved å gå mønstringsløp, men uten å få betalt. Samtidig er det en poeng i at nye hingster i avlen kan få vise frem sine avkom i banen så tidlig som mulig. Spesielt for nye avlshingster som har første kull ute i banen, er dette en flott mulighet, avslutter Jan Hedrén.

Neste skritt for Premiesjansen for varmblods er å samle 190 hester. Da vil også Derby og Hoppe-Derby i 2018 inngå for hestene fødte i 2014. Det er fortsatt langt til 30. april, da fristen går ut, men umulig er det nok ikke.

Her kan du lese mer om Premiesjansen om regelverk og annet interessant, og hvor du melder deg på med din hest!